DERYA VE ALİHAN’IN OKULUNDA YAS VAR

DERYA VE ALİHAN’IN OKULUNDA YAS VAR
Yalova’nın Çınarcık ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden öğrencilerin okulunda yas var.

Hafta sonu meydana gelen ve 3 kişinin öldüğü kaza geride göz yaşı ve dram bıraktı. Kazada ölen 14 yaşındaki Derya ve 5 yaşındaki Alihan’ın Bursa’nın Orhangazi ilçesinde eğitim gördükleri Tuna İlköğretim Okulu’nda haftanın ilk ders gününde yas vardı. Sabah bayrak töreni öncesinde öğrencilere hitap eden Okul Müdürü İbrahim Uysal, hayatını kaybeden öğrencilerin ailesine başsağlığı dileyerek, üzüntülerinin büyük olduğunu ifade etti.
Alihan Karaç, bu yıl ana okuluna kaydolmuştu. Ana sınıfında başarılı bir öğrenci olan Alihan’ın ölümü öğretmenleri ve okul idaresini hüzne boğdu. Sınıf arkadaşları kaza sonrasındaki ilk ders gününde arkadaşları Alihan’ın ölümünden habersiz bir şekilde derslerine girerken, okulun duvarlarında ise Alihan’ın yaptığı bazı el işi eserler dikkati çekti. Alihan ile aynı kazada ölen ailesi İsmail ve Derya Karaç’ın yer aldığı fotoğraf karesi görenleri duygulandırdı.
Aynı kazada hayatını kaybeden Derya Karaç’ın eğitim gördüğü 7/A sınıfında ise arkadaşları ilk ders gününde göz yaşlarına boğuldu. Derya’nın sırasını çiçeklerle donatan sınıf arkadaşları, ayrıca içlerinden gelen duyguları not ettikleri küçük kağıtları da Derya’nın masasına bıraktı. Masasına “Seni unutmayacağız” yazan sınıf arkadaşları uzun süre de göz yaşı döktü.
Tuna İlköğretim Okulu Müdürü İbrahim Uysal, Derya’nın sessiz ve sakin bir öğrenci olduğunu belirterek, “Derya geçen yıl devamsızlık yaptı. Evine birkaç sefer giderek okula dönmesi yönünde telkinde bulunduk, ailesiyle görüştük. Fakat içinde bulunduğu şartlar dolayısıyla okula dönmedi. Annesi de çalıştığı için, Derya’nın kardeşine, yeğenine baktığı için okula gelemediğini öğrendik. Bu yıl Alihan’ı ana sınıfına ücretsiz yazdırarak Derya’nın okula devamını sağladık. Yeğeni ile beraber okula gelip, erken saatte Alihan’ı bırakırdı okula. Kendi okulu sabah 08:00’de başladığı halde 07:30’da gelip burada yarım saat Alihan’ın dersini beklerdi. Okuldaki herkes üzüntülü. Öğrencimizi buradan mezun etmek kısmet olmadı.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Asayiş