ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

Ders Almak

Ders Almak

14 yıllık iktidarın son dilimlerinde yapılan yanlış işlemler, yanlış idarecilerin başa gelmesi vizyona ve misyona uymayan idarecilerin başa gelmesiyle halkı kendisinden uzaklaştıran AK parti teşkilatları, 7 Haziran seçimleri sonunda büyük bir oy kaybıyla hüsrana uğramış ve bu oy kaybının nedeni sonradan öğrenmiş oldu.

Bu oyları kaybolacağını bilmelerine rağmen iktidar olmanın sarhoşluğuyla umursamaz bir tavır almıştı. Seçimler öncesi bu tablonun oluşacağını kaleme almıştık ve 7 Haziran oluşan tablo ülkede siyasi kaos oluşacağını işaret ediyordu, öylede oldu.
Oy çokluğunu alan AK parti hükümet kurma görevini alsa da AK partiyle hükümet kurma cesaretini hiçbir parti kendinde bulamadı. Bulan olsa da menfaatler ön plana çıktı. Ülke için parti tüzüğünden taviz veriyoruz deseler de yemedi.

Meydanlarda atıp tutan muhalefet partileri bu süreçte çok puan kaybettiler. İki aylık bu süreçte yaşananlardan Türkiye halkı, AK parti ve muhalefet dersini aldı diyorum. Şu kısa süreli kaosta ekonomik açıdan ülke çok zarar gördü. Kapanan firmaların sayısı binlere vardı. Yatırımlar durma noktasına geldi, terör olayları yeniden hortladı. Hangi konudan bakarsanız bakanız ülke zarar gördü belki bizim buralardan görüntü çok hoş görünse de kazın ayağı öyle olmadığını herkes gördü. Şu süreçte kim zarar gördü; halk gördü, 12 yıllık iktidarın rahatlığı biranda krizlere düşünce herkesi bir düşünce aldı. Hükümet kurma çalışmalarından muhalefet partilerin gizlediği stratejiyi halk yakinen takip etti.

Halkta şöyle bir intiba oluştu.
Biz AK partiye ders vermiş olurken de kendimizde ders almış olduk. Bu süreçte herkes kendine düşen payı alsın diyorum. Radikal particiler insanlar bu yazımı beğenmeseler de halk bazından bu böyledir diyorum. İnsanların bazı şeylerden ders alması için onu yaşaması gerekir. Şimdi soruyorum HDP eşittir PKK değil midir? Öyleyse PKK’nın yaptığı her eylemler her kan akıtılmasında HDP’ye oy verenler mesul sayılmıyor mu? Her gün gelen şehit cenazelerinde olanlara oy verenlerin izi yok mudur?
Çarşamba’da 600’e yakın Samsun’da 9 bine yakın HDP’ye oy çıkmadı mı? Bugün Ahmet Türk’e yumruk atıldı diye 55 plakalı araçların doğuda ve güneydoğuda dolaşması rizikolu değil midir? Peki bizdeki bu HDP rehaveti nedendir? Herkes kendine baksın ve ders alsın ülkenin seçim sonrası görüntüsü ortada hiç hoş olmayan bu ortamdan kurtulmanın yolu tek iktidardır kim olursa olsun diyorum. İnanın şu kısa sürede iktidarından alında muhalefetinden alında tüm halkımıza kadar herkes ders almıştır diyorum.

Şimdi 1 Kasımda seçim var deniliyor. Bu tablo değişir mi? Tabi ki kendini havadan gören muhalefet amatör ligde oynayacak eğer Ak parti bu vekillerle devam ederse ve teşkilatlarında yeniliğe gitmezse bundan farklı bir görüntü olmayacaktır. Son olarak şunu diyorum inşallah herkes gereken dersini almıştır vicdan ve cüzdan muhasebesini iyi yapmıştır diyorum. Yoksa sonumuzu Allah bilir diyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi