Dernekten Saldırıya ‘Kınama’!

Dernekten Saldırıya ‘Kınama’!
Yeşilırmak Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Erol Şeker, Samsun'da gazetecilik görevi yapan İbrahim Akkuş'a yönelik yapılan saldırıyı kınadı.

Samsun’un 19 Mayıs ilçesi Yeniçağ Gazetesi muhabiri İbrahim Akkuş’a, önceki gün gerçekleştirilen sopalı saldırılı sonrası Yeşilırmak Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Erol Şeker kınama mesajı yayımladı. Başkan Erol Şeker, 19 Mayıs İlçesi’nde yapımı tamamlanan Devlet Hastanesi’nin eksiklerini haber yaptığı gerekçesiyle Yeniçağ ilçe Muhabiri İbrahim Akkuş’a yapılan saldırıya ilişkin yaptığı açıklamasında, “Gazetecinin temel görevi; duyduğu, gördüğü eksik ve aksaklıkları belge bilgi, görüntü ve fotoğraflayarak haber yapmasıdır. Yaptığı haberde eksik ya da yanlış herhangi bir konu varsa ya da açıklamaya muhtaç bilgi varsa gerekli yerlerden açıklamasını alarak yayınlanmalıdır. Bu noktada gazetecilerde insandır. Doğal olarak hatasız değillerdir. Ancak son zamanlarda gazetecilerin yaptığı her haber birilerini rahatsız etmektedir. Bu rahatsızlıkların sonucunda bazı kişiler, savunmasız gazetecilere yapılan saldırılarla haklılıklarının gösterme telaşı içerisine düşmektedirler. Unutulan ise Türkiye Cumhuriyeti devleti anayasası ve gerekli kanunları ile kanun uygulayıcılarıdır. Bu varlığının her nedense birileri tarafından görmezden gelinmeye başlandı”dedi.

 

gazete-2.jpg

“Saldırıyı kınıyoruz”

Başkan Şeker açıklamasının devamında, “19 Mayıs ilçesindeki Devlet Hastanesi inşaatının geçmiş aylarda kaderine terk edildiğini gösterebilmek için gazeteci İbrahim Akkuş dikkat çeken ironi ile hem görüntülü, hem yazılı olarak haberleştirmişti. Bu haberin akabinde yıllardır atıl durumda kaldığı iddia edilen hastane inşaatı, haber sayesinde hızlandırılmış, açılış tarihi bile belli olmuştu. Bu açılış öncesinde hastane binasında eksiklerin olduğunu iddia eden gazeteci İbrahim Akkuş, bunları da kamuoyuna açıklayacağını belirtmiştir. Haber yapmak için gittiği hastanede edindiğimiz bilgilere göre; inşaat firması yetkili ve işçileri tarafından darp edildiği beyan edilirken,  tedavi sürecinin devam ettiği öğrenilmiştir. Kısacası; habercilik görevini yapan bir gazetecinin eksiği de olsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanunlarına göre gerekli şikayet ve soruşturma başlatılması için adli mercilere ve kolluk güçlerine gidilmesi gerekirken, hunharca, kanunları hiçe sayarak darp edilmesini esefle kınıyoruz. Hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinde hiç kimse kanunlardan daha güçlüyüm düşüncesiyle kamu hizmeti yapan bir gazetecinin darp edilmesi, kanun uygulayıcılarına da adeta güç gösterisi gibi algılanmaktadır. Bu nedenlerle gazeteci arkadaşımız İbrahim Akkuş’a yapılan saldırıyı kınıyor, olaya karışan kişi yada kişilerin adalet önünde hesabını vermesini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber