Dernekleri birbirine düşüren proje

Dernekleri birbirine düşüren proje
"Sivil toplum farkındalık ödüllerinin Yardımlaşma ve insanı yardım" dalında 2017 yılında dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından ödüle layık görülen "Minik Duvarları Yıkalım" adlı proje ÇADEF ve SAMDEF'i birbirine düşürdü.

İddialara göre:
2016 yılında İstanbul'da bulunan ÇADEF (Çarşambalılar Dernek Federasyonu) Kadın Kolları Başkanlığını yapan ve ardından bir dönem de SAMDEF (Samsunlular Dernekler Federasyonu) yönetim kurulu üyeliği yapan Yeşim Sarıtaş, 2016 yılında ÇADEF Kadın Kolları Başkanlığını yaparken, "Minik Duvarları Yıkalım" adlı bir proje geliştirerek hayata geçirmeye çalışıyor. Proje tamamen gönül esaslı olup maddi hiç bir çıkar kaygısı taşımadan gerçekleştirilmesi amacı güdülmesi nedeni ile olayı benimseyen ve aynı projeye dahil olmak isteyen SAMDEF Genel Başkanı Metin Şenel'in isteği, iki Federasyonun bir araya gelmesi ile proje hızlandı.

"Sivil toplum farkındalık ödüllerinin Yardımlaşma ve insanı yardım" dalında 2017 yılında dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından ödüle layık görülen "Minik Duvarları Yıkalım" adlı proje ödülünü Projenin mimarı ve düşünürü Yeşim Sarıtaş yerine o gün yönetim kurulunda üye olduğu SAMDEF Genel Başkanı Metin Şenel' e verilmesine kardeş federasyon olması nedeni ile sessiz kalır.

Projenin ödül almasının akabinde projenin mimarı Yeşim Sarıtaşı' ayrıca ödüllendiren Başkan Metin Şenel, töreninden sonra 26 Mart 2017 tarihinde ki Yönetim Kurulu toplantısında ani bir kararla SAMDEF yönetim kuruluna alındı. Bu gelişmeden yaklaşık 7 ay sonra Başkan Şenel, projeyi sahiplenmesi yetmemiş gibi yeniden ve ani bir kararla şahsi istek ve talimatı ile Sarıtaş'ı yönetim kurulu üyeliğinden disipline sevk ettiği öğrenildi. Federasyon yönetiminden bu şekilde apar topar kanunlara aykırı şekilde uzaklaştırılan Yeşim Sarıtaş, sessiz sedasız ÇADEF ve SAMDEF' aktif görevlerinden ayrılarak  Turizm alanında çalışmaya başladı.

Turizm alanında çalışmalarını sürdüren Yeşim Sarıtaş, yaşanan olaylar nedeni ile Türk Patent ve Marka Kurumuna 23/11/2017 tarih ve 2017/106644 ' Minik Duvarları Yıkalım' projesinin kendisine ait olduğunu belgeleyebilmek için Patent başvurusunu yapmış, marka patent başvurusu bültende yayımlanmış.  Burada yapılan incelemelerin ardından Yeşim Sarıtaş, "Minik Duvarları Yıkalım" adlı projenin Patent başvurusunu adına almayı başarır.

Bu gelişme üzerine, SAMDEF Genel Başkanı Metin Şenel'in Türk Patent ve Marka Kurumuna 25/01/2018 tarihin de bir yazı göndererek projenin mimarı Yeşim Sarıtaş hakkında, "30 Kasım 2017 tarihinde federasyon disiplin kuruluna sevk edildiğini, 1 Aralık 2017 tarihinde ise Federasyonlarına istifasını sunduğunu" belirtmiş ve yazı devamında ise, "23 Kasım 2017 tarihinde yönetim kurulu üyesi olmasına karşılık bu tarihte bu yardım kampanyasını kendi adına marka tescili için başvurmuş olup kötü niyet gösterisinde olduğunu belirterek patent ve marka Sarıtaş'ın başvurusunun iptali" şeklinde müracaatta bulunduğu öğrenildi.

Türk Patent ve Marka Kurumu yapılan bu başvuru sonrası ne yaşandı ise 2017 tarihinden bu yana patentin daha önce verdikleri Yeşim Sarıtaş' a ait olduğunu ve başvurunun şahıs tarafından yapılarak tescillendiğini bildirmesi gerekirken halen cevap daha her iki tarafa da cevap vermemesi şaşkınlık yaşatıyor. Türk Patent kurumunun daha önceden verdiği patent onay yazısına rağmen itiraza olumlu yada olumsuz 3 yıla yakındır cevap vermemesi kurumun şahıslara mı, kanuna mı yoksa belgeye göre mi patent ve patentin kime ait olduğu cevabının verildiği merak edildiği belirtilerek bu güç savaşında kimlerin devreye girdiği ve neden Türk Patent kurumunun tutarsız kalarak müracaata ve önce ki belgenin açıklanmasına cevap verilmediği  merak konusu olmaya devam ediyor.

Ve gelinen süreçte Türk Patent kurumunun karar vermediği proje hakkında sosyal medya ve ÇAMDEF ile SAMDEF'in arası bu proje ve Yeşim Sarıtaş konusunda gerildiği ve Samsunluların birbirine düşman edildiği şeklinde yorumlandığı iddiaları gündemden düşmüyor. Şimdilerde merak edilen soru şu: Dernekleri birbirine düşüren proje mi?
HABER MERKEZİ  

2+65.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel