Derbinin kilit oyuncuları

Derbinin kilit oyuncuları
Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında TT Arena’da oynanacak Galatasaray - Fenerbahçe derbisine saatler kala nefesler tutuldu.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak dev derbide gözler özellikle kalecilerde olacak. ’Volkan mı Muslera mı, Sneijder mi Sow mu, Melo mu Mehmet Topal mı’ tartışmaları yaşanırken, bu oyuncuların sezon başından bu yana sergiledikleri performansları merak konusu oldu. İşte derbide büyük işler düşen futbolcuların performansları:

MUSLERA 23 MAÇTA 17 GOL YEDİ

Galatasaray’da üçüncü sezonunu geçiren Uruguaylı kaleci Muslera, bu sezon Spor Toto Süper Lig’de 23 maçta forma giyerken, kalesinde 17 gol gördü. Muslera’nın kalesine maç başına ortalama 9,5 şut atılırken, yaptığı kurtarış oranı ise 1 olarak dikkat çekiyor. Sarı-kırmızılı file bekçisinin pasla oyuna başlama ortalaması yüzde 67,3 olurken, hücum bölgesine uzun top atma istatistiği ise 3,4.

VOLKAN DEMİREL 23 MAÇTA 24 GOL YEDİ

Milli Takım’ın da kalesini koruyan Volkan Demirel ise ligde bu sezon forma giydiği 23 maçta kalesinde 24 gol gördü. Tecrübeli file bekçisi, görev yaptığı maçların 7’sinde kalesini gole kapatırken, 16’sında da rakiplerin gol bulmasını önleyemedi. Sarı-lacivertlilerin kaptanının koruduğu kaleye maç başına ortalama 9,4 şut atılırken, tecrübeli kaleci bu şutların ortalama 1,1’ini kurtardı. Volkan Demirel’in pasla oyuna başlama oranı yüzde 56,1 olurken, hücum bölgesine uzun top atma ortalaması ise 3’te kaldı.

SNEIJDER 9, SOW 11 GOL ATTI

Hücum hattında hem Galatasaray’ın hem de Fenerbahçe’nin önemli silahları var. Galalatasay’ın Hollandalı futbolcusu Wesley Sneijder’le, Fenerbahçeli Moussa Sow’u karşılaştırdığımızda ilginç istatistikler ortaya çıkıyor.

Sarı-kırmızılı futbolcu Sneijder, ligde 22 maçta görev alırken, 9 kez rakip fileleri havalandırdı ve 9 da asist yaptı. Maç başına 59 kez topla buluşan Hollandalı futbolcu, ortalama 2,7 çektiği şutla dikkat çekiyor. Ceza sahasına gönderdiği pas yüzdesi 9,9 olan Sneijder’in, gol girişimi ortalaması ise 8 olarak göze çarpıyor. Galatasaray’ın Hollandalı futbolcusunun istatistikleri böyleyken, Fenerbahçe’nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt’ın ise bu sezon oynadığı 27 lig maçında 10 gol, 4 asisti bulunuyor.

Sarı-lacivertli futbolcu Moussa Sow ise 23 maçta forma giyerken, 11 gol attı ve 5 asist yaptı. Maç başına 45 kez topla buluşan golcü futbolcu, 3,2 şut ortalamasıyla başarılı bir performans sergiledi. Maç başına ortalama 7 gol girişiminde bulunan Sow’un ceza alanına gönderdiği pas ortalaması ise 3,7.

MELO 1 KIRMIZI KART, TOPAL 3 SARI KART GÖRDÜ

Takımlarının hem hücum hem de savunma bölgesinde kritik görevler alan Galatasay’ın Brezilyalı futbolcusu Felipe Melo ile Fenerbahçeli Mehmet Topal’ın istatistikleri de derbi öncesi merak konusu.

Galatasaraylı futbolcu Melo 24 maçta forma giyerken, 1 kırmızı, 4 de sarı kart gördü. Maç başına yüzde 76’lık topla oynama oranı olan Brezilyalı futbolcunun maç başına kestiği atak ise 4,5. Karşılaşma başına hücum bölgesine 10,7 pas gönderen Melo’nun gol girişimi 8,4 olurken, bir kez de gol attı. Melo maç başına 1,2 şut çekerken, 2,3’lük faul oranıyla da ön plana çıkıyor.

Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal ise 22 maçta 3 sarı kart görürken, bu sezon hiç kırmızı kartla cezalandırılmadı. Maç başına 64 kez topla oynayan Topal, rakip takımların ataklarını kesmedeki başarısıyla da dikkat çekiyor. Topal maç başına 4,5 ortalama ile atakları keserken, hücum bölgesine gönderdiği pas ortalaması ise 7,7. Maç başına ortalama 1,3 şut çeken ve 2,4 faul yapan Mehmet Topal, 6,1 gol girişiminde bulundu ve 2 kez de rakip fileleri havalandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Spor