"Deplasman yasağı kalksın"

Deplasman yasağı kalksın
Bakan Kılıç: Devlet olarak yasağı biz koymadık, kaldıran da olmamalıyız. Sorumluluğu kulüpler alsın. Devlet de güvenliği sağlasın. Görüşümüz bu...

 

Futbol dünyasının en çok tartıştığı konulardan biri de geçen sezon büyük takımların arasındaki maçlara taraftar götürme uygulamasıydı. G.Saray, F.Bahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor dış sahalara tarafarsız gidiyor ve bu şekilde her hangi bir olay çıkmaması hedefleniyordu. Twitter hesabından bu konuda açıklamalar yapan Spor Bakanı Suat Kılıç, şunları söyledi: “Spor Toto Süper Lig’de deplasman yasaklarının kaldırılmasına yönelik olarak futbolseverlerden gelen yoğun talepler var. Deplasman yasaklarını ben de doğru bulmuyorum. Bu konudaki tavrımızı bizi izleyenler geçen sezon boyunca gördüler. Bazı maçlarda deplasman yasağının mutlaka kaldırılması yönündeki irademizi sakınmadan ortaya koyduk.

 

YASAK YABANCILAŞTIRIYOR

Ancak doğrusu şudur: Bakanlık yani Devlet; deplasman yasağı da koymamalı, yasağı kaldıran da olmamalıdır. Sorumluluğu kulüpler almalıdır. Rakip kulüp yöneticileri bir araya gelir, karar alır ve uygular. Devlet bu karar doğrultusunda güvenliği sağlar. Deplasman yasağı taraftarı yabancılaştırır. İhtilafları derinleştirir. Mesafeleri büyütür. Okulda, camide, cephede, sokakta, işte yan yana kol kola olan insanlarımız tribünlerde neden olmasın. Korkmak yerine taraftar gruplarıyla konuşmak lazım. Bu da TFF’nin ve yöneticilerin işi. Bizim görüşümüz budur.”

 

KILIÇ TOPU YÖNETiCiLERE ATTI

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yöneticilerin bir araya gelip deplasmana taraftar götürmeme konusunu kesinlikle çözmeleri gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir