Denizi İlk Kez Gördüler

Denizi İlk Kez Gördüler
Samsun’da ilk kez deniz gören ve büyük sevinç yaşayan çocuklar heyecandan denize ayakkabıları ile girdiler

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle, Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) tarafından “Samsun’un Çocukları Denizle Buluşuyor" projesi kapsamında 100 ilkokul öğrencisi denizle buluşturuldu. Canik ilçesine bağlı Düzardıç, Başalan ve Haci Nabi İlkokullarında eğitim gören 100 öğrenci hayatlarında ilk defa denizi yakından görme fırsatı buldular.

Öğrenciler, Ondokuz Mayıs Üniversitesi gönüllü öğrencileri ve öğretmenleri ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerle Atakum sahiline geldiler. “Samsun’un Çocukları Denizle Buluşuyor” projesi kapsamında sahile gelen çocuklar ilk olarak burada bulunan çöpleri topladılar. Denizi ilk defa görmenin sevincini yaşayan minik öğrencilerin birçoğu kendini denize attılar. Ayakkabılarını dahi çıkarmadan suya giren öğrenciler doyasıya eğlendiler.

Düzardıç İlkokulu’nda okuyan 4 sınıf öğrencisi Turgay Arslan ile 2 sınıf öğrencisi Emre İlter, denizi ilk defa gördüklerini ve çok mutlu olduklarını söylediler.

Proje hakkında bilgi veren DenizTemiz Derneği (TURMEPA) Proje Koordinatörü Okan Mithat Gemici, "Derneğimizin amacı öncelikle denizimizi sahillerimizi korumak, gelecek nesillere daha güzel daha bir deniz ve çevre bırakmaktır. Bu kapsamında Samsun içinde etkinlikler düzenliyoruz. Buradaki çocuklar, Samsun’un hiç deniz görmemiş uzak köylerinde yaşıyorlar. Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile beraber onları köylerinden, okullarından aldık buraya getirdik. Öğrenci arkadaşlarımızla buluştuk, hep beraber güzel bir gün geçirdik" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz