Deniz Baykal, Havza’yı ziyaret etti

Deniz Baykal, Havza’yı ziyaret etti
Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Samsun’un Havza ilçesinde semaver çayı içti ve Atatürk Evi’ni ziyaret etti.

 

Eski CHP Milletvekili Suat Binici'nin oğlunun düğününe katılmak için Samsun’a gelen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ankara dönüşü Samsun’un Havza ilçesini ziyaret etti. Deniz Baykal ile beraberindekiler ilk olarak Havza ilçesinde karşılama noktasında bulunan semaver imalathanesini ziyaret ederek gezdi. Deniz Baykal’ı CHP Havza İlçe Başkanı Hasan Topbulut ve partililer karşıladı.

Firma sahibi Azem Sözen’den semaver yapımı hakkında bilgiler alan Baykal, “Semaver kültürü birleştirici bir etkendir. Havza’da böylesi köklü bir kültürün yaşatılmasından mutlu oldum. Azem bey gibi girişimci insanlara ülkemizin ihtiyacı var” dedi.

Havza Ancere Otel’de düzenlenen kahvaltıya katılan Baykal burada semaver çayının tadına baktı. Havza Atatürk Evi Müzesi’ni ziyaret etti. Havza’nın Cumhuriyet tarihindeki önemine vurgu yapan Deniz Baykal, burada müze görevlilerinden ve parti yöneticisi Ertaş Çoban’dan Atatürk’ün Havza’da yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Deniz Baykal, “Havza’nın Cumhuriyetin çıkış noktası ve bu yüzden önemli bir yerdir, Mustafa Kemal Atatürk hiçbir zaman hiçbir kişi ve hiçbir yer için rüşveti lisan yani gereksiz övgü yapmamıştır. Mustafa Kemal Atatürk 24 Eylül 1924’de Havza ve Havzalılar için söylediklerinden Havza’nın ve Havzalıların Cumhuriyet tarihi ve Cumhuriyet için önemini bir kez daha anlıyoruz. Havzalıları bu iltifatlara laik olduğunu her dönem göstermiştir” diye konuştu.

 Havza’da yaklaşık 4 saat süren programa eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’la birlikte CHP Milletvekilleri Yıldıray Sapan, Metin Lütfi Baydar, Osman Kaptan ve Arif Bulut ile eski CHP milletvekilleri katıldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir