DENETİMLİ SERBESTLİK MÜDÜRLÜĞÜ KONFERANSLARA DEVAM EDİYOR

DENETİMLİ SERBESTLİK MÜDÜRLÜĞÜ KONFERANSLARA DEVAM EDİYOR
Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Tarafından, hükümlülerin iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla yapılan konferanslar devam ediyor.

 

HABER-FOTO: Serkan KARAHAN

Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Tarafından, hükümlülerin iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla yapılan “Meslek Edinme ve İş Bulma Becerileri” adlı konulu konferans düzenlendi. Dün, Çarşamba Adliyesinde düzenlenen konferansta Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanı Yener Kurt tarafından bir sunum yapıldı.

Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Tarafından konferans ile ilgili yapılan açıklamada, “Hükümlülerin Ceza infaz Kurumundan salıverildikten sonra yaşantısını sürdüre bilmesi ve toplumla bütünleşmesine yardımcı olabilecek en önemli adımlardan biri olan ekonomik yeterlilik için iş bulabilmesi gereklidir. Hükümlünün, mesleki olarak izleyebileceği yolları öğrenebilmesine yardımcı olmak amacıyla bu konferansı düzenledik. Hükümlünün,  iş ararken, kurarken ve meslek edinirken, işin/mesleğin gerektirdiği nitelikleri, şartları ve iş piyasasının gereksinim duyduğu iş/meslekleri karşılaştırarak, bireye en uygun iş/meslek seçmesine ve kendilerinde var olan nitelik ve şartları, iş ve mesleklerin gerektirdiği nitelik ve koşullarla karşılaştırmalarına yardımcı olarak bu yönde, farkındalık oluşturulmaya çalışılmıştır” denildi.

Konferansta hükümlülere, iş görüşmesi öncesi yapılması gereken hazırlıklar, özgeçmiş hazırlama, iş arama kanalları, görüşme teknikleri, diğer resmi kuramlarım girişimcilere tanıdığı destekler ve eski hükümlülerin çalıştırılması ile ilgili mevzuatlar konusunda bilgi verildi.

Yapılan sunumun ardından konferansa, soru-cevap şeklinde devam edildi. Daha sonra Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt tarafından hükümlülere konferans katılım belgeleri verilerek konferans sona erdi.

denetim-serbestlikk-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber