ÜMİT BIYIKOĞLU

ÜMİT BIYIKOĞLU

DEMOKRASİ VE ERDEMLİK

DEMOKRASİ VE ERDEMLİK

             Demokrasi, insanlara sağladığı hakların yanında birtakım sorumluluklar da yükler. Ne yazık ki OLGUNLAŞMAMIŞ DEMOKRASİLERDE bazılarımız demokrasinin  bize sağladığı  hakları sonuna kadar kullanmak isterken, yüklediği sorumluluklara  sahip çıkmakta zorlanırız. Ulu önder MUSTAFA KEMAL ATATÜRK “Cumhuriyet erdemliktir.”der.  Bu söz bir anlamda demokrasinin erdemlik olduğunun ifadesidir ki, ERDEMLİ olmanın olmazsa olmaz koşulları vardır.

            Bildiğimiz gibi Halk Oylamasına kısa bir süre kaldı. EVET-HAYIR SAVAŞI tüm gücüyle devam ediyor. Öylesine bir savaş ki kulaklar ağızlardan çıkan sözlere tıkanmış durumda. Basiretler bağlanmış, kullanma gereği duymadığımız beyinlerimiz seçim sonuna kadar almışta başın gitmiş…    

             EVET ve HAYIR demek için öne sürülen nedenler inandırıcı olmaktan uzak, herkes kafasında tasarladığı GERÇEK SEBEBE göre mücadelenin peşinde. Sahi merak ediyorum ve soruyorum.  EVET veya  HAYIR diyecek olanlar, BANA GERÇEK NEDENİNİ ya da  NEDENLERİNİZİ söyleyebilir misiniz?  Özellikle MHP den ayrılan YENİ OLUŞUMCULARA soruyorum,  MHP ve Sayın DEVLET  BAHÇELİ, ANAYASA  değişikliğine  HAYIR deme kararı almış olsaydı,oyunuz yine HAYIR mı olurdu?

              Bana öyle geliyor ki bu EVET- HAYIR mücadelesi olmaktan çıkmış, Sayın Devlet Bahçeli’yi BİTİRME HAREKATINA dönüşmüştür.  Kimse Sayın BAHÇELİ’Yİ savunduğumu sanmasın. Sayın BAHÇELİ’NİN benim kendisini savunmama ihtiyacı olmadığı gibi, benim böyle bir savunmayı yapabilecek HUKUK bilgimde yok.  Kimsenin  16 NİSANDA  oyunun yönünü değiştirme gibi bir çaba içinde de değilim. Ben,BİR ÜLKEYİ KANUNLARIN DEĞİL,İNSANLARIN YÖNETTİĞİNE inanırım.  Herkes oyunu istediği yönde kullanabilir. Benim itirazım, siyasette ERDEMLİĞİN göz ardı edilmesi ve kazanmak için her türlü araç ve yöntemin MÜBAH sayılmasınadır. Bu durumun erdemlikle bağdaşmadığını herkes biliyor da, inadına ve kazanma uğruna her türlü erdemlik dışı davranışlara  tenezzül ediyor,sa ne denli erdemli olduğunu ya da olmadığını sorgulaması gerekir diye düşünüyorum.

         Cumhuriyet ve demokrasi  ERDEMLİ OLMAYI gerektirir DOSTLARIM.  Ancak her insan erdemli olmak zorundadır diye bir kural da yoktur.

            Ümit BIYIKOĞLU- 0554 737 74 66            

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ÜMİT BIYIKOĞLU Arşivi