Kadir Erol

Kadir Erol

DEMOKRASİ Mİ HANİ NEREDE?

DEMOKRASİ Mİ HANİ NEREDE?

AK Parti 2002’ de iktidar oldu.
Yeni bir umut, yeni bir düşünce, 28 Şubat’ta mağdur olmuş, yıllarca ötelenmiş hor görülmüş bir siyasi düşünce…

Haksızlığa uğramış insanlar iktidar olunca haksızlığa uğramışlığı unutmaz.
Kendine yapılanı güç eline geçince yapmaz.
Birde İmam Hatipli haksızlık yapmaz. Sevdirir nefret ettirmez.
Ama çok uzun sürmedi. İntikam duygusu ile kör olmuş yürekler ve güç zehirlenmesi kendini gösterdi.

Önce küçük küçük tehditler çaktırmadan verilen gözdağları, sonra gücün verdiği aleni zulüm, eş dost akraba yandaş kayırma işte gelinen nokta.

Ve en acısı her yaptığını doğru sanma, eleştiriye tahammülsüzlük, demokrasiyi ben ve partim kazanırsa var, ben kazanamayacaksam demokraside neymiş?

Maalesef AK Parti Genel Başkanı tam bu noktada,  son olarak Anakara’da seçimi kazanması nerdeyse kesin olan Mansur Yavaş’ı tehdit etmesi kabul edilemez.

Hani Demokrasi halkın kararına saygı duymaktı. Bu ne demek şimdi?
Zamanında haksızlığa uğradığını iddia edenler, güç zehirlenmesi ile bugün bu zulmü nasıl başkasına reva görür anlamak mümkün değil. AK Parti Genel Başkanı demokrasiye, milletin kararına bu kadar aleni tehdit hakkını nereden almaktadır?

Bir belediye kaybetmekten bu kadar niye korkar insan diye düşündüğümüzde tek aklımıza gelen yolsuzlukların, yapılan pisliklerin ortaya çıkma telaşıdır. Bu yoksa bu tehdit neden yapılır?

Kendi adayı Özhaseki açık açık FETÖ’cüdür. İşadamları için Pensilvanya’ya uçak kaldıran bir şahsı tertemiz diye toz kondurmayacaksın. Karşı adaya iftira atıp attığın çamur eline yüzüne bulaşınca tehdit edeceksin, bu mu demokrasi, bu mu millet iradesine saygı?

Güldürmeyin insanı…

Zamanında haksızlığa uğramış insanların güç ellerine geçince aynı haksızlığı yapması çok manidar. Tehdit mi bu milleti yıldıracak?
Tam tersi Anakara'da Mansur beyin oyunu artıracak. AK Parti genel başkanı bu tavrıyla sadece Ankara’yı değil İstanbul’u da kaybedecek haberi yok. AK Parti bu seçimde kendine gelecek yada siyaset çöplüğüne giden diğer partiler gibi kendini bitirecek.

En önemlisi birinin Sayın Erdoğan'a Cumhurbaşkanı olduğunu Türkiye Cumhuriyetinin her vatandaşına eşit davranması gerektiğini hem insani hem İslami anlamda anlatması lazım.

Sayın Erdoğan unutmamalı ki seçilecek kim olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti’nin kıymetli bir vatandaşıdır. Atalarımız boşuna dememiş keskin sirke küpüne zarar...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kadir Erol Arşivi

Vicdan

19 Ağustos 2019 Pazartesi 10:02