“DEMOKRASİ İÇİN, HUKUK İÇİN”

“DEMOKRASİ İÇİN, HUKUK İÇİN”
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Nuri Okutan, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, tek adan rejimi aşamasına gelmiş ve amacından saparak duvara toslamıştır. Bir an önce bu yoldan dönülmeli" dedi.

İYİ Parti'nin aylardır dillendirdiği ve bir an önce geçilmesi gerektiğini savunduğu "İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" milletin doğru bilgilendirilmesi amacıyla il il dolaşılarak anlatılmaya devam ediyor.

"İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" konferansının bir yenisi de Samsun'da yapıldı.

Amasya, Çorum ve Tokat il teşkilatlarını da kapsayan "İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" konferansı kapsamında gerçekleştirilen bölge toplantısına İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Nuri Okutan ve eşi Demet Okutan, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu, Amasya İl Başkanı Adnan Kır, Çorum İl Başkanı Bekir Özdaçmacı, Tokat İl Başkanı Ömer Sağol ve teşkilat üyeleri katıldı.
bir-kez-de-samsundan-seslendik-(2).jpg

Konferansta konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Nuri Okutan, "İl il düzenleyeceğimiz konferanslar ile iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemi önce teşkilatlarımıza sonra milletimize anlatacağız. Anlatacağız ki milletimiz bu baş aşağı gidişin sebeplerini anlayabilsin. Anlatacağız ki bu yanlış gidişe dur diyebilsin" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin geçildiği günden bugüne hiçbir işe yaramadığını ve söylenen hedeflere ulaşamadığını kaydeden Okutan, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, tek adan rejimi aşamasına gelmiş ve bu sistem duvara toslamıştır. Bir an önce bu yoldan dönülmelidir. Bu sistemin işlemediğini gördük. Bu yüzden de konuyla ilgili bir takım çalışmalar yürütüyoruz. Mevcut sistem Türkiye’de bir beka meselesi olarak bize takdim edildi. Fakat tersine bir beka sorunu oldu. Eğer Türkiye bu sistemle devam ederse, daha kötü bir tabloyla karşı karşıya kalacak. Bundan derhal kurtulmalıyız. Biz bunu Türk halkıyla bütünleştirmek ve anlatmak istiyoruz. Bir an önce parlamenter sisteme kavuşmalıyız ve Türkiye yeniden ayağa kalkmalı. Çünkü güçlü yönetimler zamanla mutlaka otoriterleşiyor. Otoriter yönetim de mutlak otoriter yönetime gidiyor. Biz de mutlak otoriter yönetime gitme aşamasındayız. Böyle olunca da millet devreden çıkıyor. O nedenle bunu milletle çözebiliriz. İçinde bulunduğumuz durumdan milletle çıkarız. Milleti işin içine dâhil eden sisteme yönelmeli, Meclis’te azami temsili sağlayacak bir sistemi kurmalıyız. Buna mahkûmuz."
bir-kez-de-samsundan-seslendik-(4).jpg

"İYİLER HER ZAMAN KAZANIR"

Konferansta yaptığı konuşmada İYİ Partililerin herkesten daha fazla iktidara hazır olması gerektiğine vurgu yapan Milletvekili Bedri Yaşar ise; "Biz sorunları konuşan değil sorunlara çözüm önerisi getiren bir partiyiz. İşte bu yüzden iktidara her an hazır, milletim sorunlarına her daim çözüm bulabilecek kapasiteye sahibiz. İYİler var olduğu sürece umut var demektir. İYİler var olduğu sürece demokrasi, hukuk var olacak demektir. Hukuk varsa demokrasi varsa iktidar olmak hayal değildir. Bizde demokrasi de hukuk da azim ve kararlılıkta var çok şükür. O yüzden ne diyoruz, İYİler her zaman kazanır" diye konuştu.

Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu da Samsun’da böyle bir toplantının gerçekleşmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Biz İYİler her zaman doğru yolda yürüyecek ve milletimizin menfaatine olan her türlü çalışmayı azim ve kararlılıkla yapmaya devam edeceğiz. Hiçbir engel bizi yolumuzdan çeviremez” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir