Demirtaş IŞİD’i hedef aldı

Demirtaş IŞİD’i hedef aldı
Selahattin Demirtaş, ”Kimse kusura bakmasın; Allah bu dini yeryüzüne insanlara gönderirken din uğruna kafalar kesilsin, kopartığı kafalarla top oynasınlar diye gönderilmedi" dedi.

IŞİD’i hedef alan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cumhurbaşkan Adayı Selahattin Demirtaş, ”Kimse kusura bakmasın; Allah bu dini yeryüzüne insanlara gönderirken din uğruna kafalar kesilsin, kopartığı kafalarla top oynasınlar diye gönderilmedi" dedi.

Hatay’ın Defne ilçesinde halkla bir araya gelen Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, "En çokta ihtiyacımız olan şey herhalde bu topraklarda kardeşçe barış içerisinde adil bir yaşamdır" dedi. Barış ve kardeşlik için yollara düştüklerini söyleyen Demirtaş konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu topraklarda binlerce yıldır kadim halklar kültürler olarak birlikte yaşadığımız bu topraklarda yine bir kez daha adil ve eşit kardeşliği inşa etmek istiyoruz. Halklar arası dayatılan ve bozulan kardeşlik hukuku yeniden inşa etmek istiyoruz. En çok ihtiyacımız olan şeyler bunlardır. Belki de barış dediğimde, kardeşlerim barış denildiğinde en çok heyecanlanan yerdir Hatay. Çünkü, savaşın ortasında kalmış bir şehirdir Hatay. Savaş Türkiye sınırlarının öteki tarafında yaşanıyor. Suriye’de çıkan yangında Hatay’da yanıyor. Bizler yani yeni yaşamı inşa etmek konusunda yeni bir kardeşlik hukukunu inşa etmek konusunda birbirimize söz verirsek kardeşlik hukukunun kurulacağımız yer olmak zorundadır. Çünkü burada eşit, adil bir yaşam olmazsa Türkiye’nin hiç birinde başarılı olamaz. Her dilin her kültürün her inancın, her kimliğin kendini inkar etmeden özgür eşitçe adilce yaşadığı bir sistemdir kurtuluş. Tek din tek millet dedikleri şey ulusal birlik falan değil; dün de söyledim Hitler’den kalma bir şeydir. Hitler herkese Alman ırkından olacaksınız dedi Alman olmayanı katlettiler. İkinci dünya savaşında nedeni de tek din tek millet sloganıdır. Bakın aradan geçen bunca yıldan sonra hükümet bunu tekrardan karşımıza çıkartıyorlar. Bizim görevimiz gerçekleri halka anlatmaktır. Halkları ayrım yaparak kavga ettirmelerine izin vermeyeceğiz. Biz tüm kimliklerimizle yaşamak istiyoruz. Halkların birbirinden korkmasını istemiyoruz. Biz birbirimize düşman olmak zorunda değiliz. Birbirimize selam vermek için aynı mezhepten olmak zorunda değiliz. Bu zengin coğrafyada yaşayan halklar olarak bu tek zihniyete mecbur değiliz.”

Demirtaş konuşmasında IŞİD terör örgütünün insanların kafalarını kesip bu teşhir ettiğini dikkat çekerek, ”Kimse kusura bakmasın Allah bu dini yeryüzüne insanlara gönderirken din uğruna kafalar kesilsin, kopartığı kafalarla top oynasınlar diye gönderilmedi. İslamiyet adına bugün yapılanlara en fazla Müslümanların karşı çıkması lazım. Yapılan barbarlıklara Müslümanların karşı çıkması lazım” ifadelerini kullandı.

Demirtaş, seçimi kazanması halinde kısa sürede Türkiye’de barışın sağlanmış olacağını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir