Demirtaş, “Şeriatın kestiği parmak acımaz diyebilmeliyiz”

Demirtaş, “Şeriatın kestiği parmak acımaz diyebilmeliyiz”
Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığının kontrolünde gerçekleştirilen Kum- Çakıl Operasyonu sonrasında MHP Çarşamba İlçe Başkanı Baki Demirtaş’tan çarpıcı açıklamalar ve sorular geldi. Demirtaş, “Kanununu uygulamakla görevli kişilerin kanunu ihlal imtiyazı ner

 

HABER-FOTO: Serkan KARAHAN

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü sabaha karşı Jandarma ekiplerinin Çarşamba merkezli olmak üzere Salıpazarı, Terme, Tekkeköy, Samsun ve Sinop il ve ilçelerinde Kum- Çakıl operasyonu gündemde ki yerini ve meraklı bekleyişini sürdürürken MHP İlçe Başkanı Baki Demirtaş, operasyonu “Dağ Fare mi doğuruyor” şeklinde yorumladı.  Operasyon sonrası Yurtdışından ayağının tozu ile gelerek Yazı İşleri Müdürümüz Erol Şeker’i ziyaret eden Başkan Demirtaş gündemle alakalı endişelerini dile getirerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haber Expres Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker’i makamında ziyaret eden MHP İlçe Başkanı Baki Demirtaş yaptığı açıklamasında, “Son yıllarda Emniyet güçleri Samsun ve Çarşamba da gerçekten de başarılı operasyonlar yaparak hem emniyet açısından hem de halkın huzuru ve güvenliği noktasında başarılı olmuştur. Bunun geçmişte ki örnekleri ortadadır. Ancak son yapılan ve halk ile basın arasında Kum- Çakıl operasyonu olarak adlandırılan operasyonu endişe ile izlemekteyiz. Endişemizin nedenine gelince; Kum ve Çakıl izni olmadan Yeşilırmak ve ırmak yataklarından kum aldıkları iddiası ile alındıkları resmi olmayan kaynaklara göre açıklanan operasyonda endişelerimiz bulunmaktadır” diyerek devam etti.

Kum ve Çakılı izin almadan yasal olmayan şekilde alarak kullananlara yönelik madem operasyon yapılıyor ise, bu noktada ki en büyük endişemiz Çarşamba Belediyesi ile diğer Belediyelerin bu operasyonda neden olmadığıdır şeklinde devam eden Demirtaş, “Bu Operasyon neden sadece sivil kuruluşlara ve isimlere yönelik yapılmıştır. Bu konuda geçtiğimiz yıllarda Partimiz İl Genel Meclis üyesi İbrahim Fırıncı’nın Samsun İl Özel İdaresinde ve medya karşısında ve ayrıca eski Milletvekilimiz Prof. Dr. Osman Çakır’ın TBMM de soru önergesi olarak gündeme taşıdığı Çarşamba Belediyesinin izinsiz kum ve çakıl alması neden araştırılmamıştır. Araştırılmadığı gibi aynı zamanda operasyonda hiç adının geçtiği görülmemiştir. Kamu yararı denilerek alınan kum ve çakılların akıbeti ne olmuştur. Alınan kum ve çakılla İlçenin her metre karesi betonla kaplanmamıştır”

Bu noktada yetkililerden Çarşamba Belediyesinin operasyonda olmaması ve sadece sivil kurum ve kişilere yönelik yapılan operasyonun içeriğinin açıklanarak halkın da aydınlatılması ve bilgilendirilmesi gerekmektedir diyen Demirtaş, “Kanununu uygulamakla görevli kişilerin kanunu ihlal imtiyazı nereden geliyor. Başkan Dündar’ın Yeşilırmak yatağından kum aldığı belgelenmesine rağmen neden sessiz kalınıyor. Kim ve neden Belediye Başkanını koruyor?. Bu konularda resmi şekilde açıklamaların yapılması ve adaletin eşit şekilde yerine getirilmesini bekliyoruz” dedi.

Operasyonda Gizlilik kararı alınması nedeni ile hiç kimsenin bilgisi olmamasına rağmen günlerdir gözaltına alınan kişilerin aileleri de endişe ve merakla beklemek zorunda bırakılıyor diyen Demirtaş, “Biz gizlilik kararına bir şey demiyoruz. Ama gizlilik kararı konulan operasyonun eksik olduğuna inanırken diğer yandan da aileleri perişan halde bırakmaya kimsenin hakkı olmadığını da düşünüyoruz. Bu operasyonda kim ne yapmış suçu nedir bilinmelidir ki; Şeriatın kestiği parmak acımaz” diyebilelim.  Bu noktada başta Çarşamba Belediyesi ile diğer Belediyelerin bu operasyon dışında bırakılması şaşırtıcı gelmektedir” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber