Demir, 'Çiftçimizin her zaman yanındayız '

Demir, Çiftçimizin her zaman yanındayız
Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilere her türlü desteğin verildiğini, fındık üreticisine önemli katkılar sağlandığını söyledi

 

AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Çarşamba ilçesinde köy ziyaretleri gerçekleştirdi, fındık arazilerini gezdi. AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse, il yönetim kurulu üyesi Reşat Keleş ve partililerin katıldığı ziyaretlerde Durusu, Kızılot, Akçatarla, Ustacalı, Allı ve Aşağıkovacık'ta köylülerle bir araya gelindi.

Ağırlıklı fındık ve hayvancılıkla uğraşan köylülerin sorunları dinlendi, talep ve önerileri alındı, çözüm yolları arandı. Merkezi konumdaki köylerde esnaf ve kıraathane ziyaretlerinin gerçekleştirildiği köy gezilerinde Ustacalı Köyü'nde fındık toplayan işçiler ve arazi sahipleri ile görüşüldü, fındıklıklar gezildi. Demir, şehir dışından gelen fındık işçileri ve aileleriyle yakından ilgilendi, taleplerini aldı.

mustafa-demir-(3).jpg

Daha sonra aynı köyde il özel idaresi tarafından oluşturulan mevsimlik işçi konaklama tesisleri gezildi.  Ülkede tarım ve hayvancılığın daha da gelişmesi için hükümet olarak her türlü desteklemenin sağlandığını ifade eden Demir, yeni imkanların önümüzdeki süreçte de artarak devam edeceğine vurgu yaptı. Hükümetin çiftçinin yanında olduğunu, özellikle üretimin artması için her türlü önlemin alınmaya çalışıldığını kaydeden Demir, çiftçi ve devletin el ele vererek ülkenin ihtiyacını karşılamak ve ihracat yapmak için yoğun gayret içerisinde olduğuna dikkat çekti.

mustafa-demir-(4).jpg

İlçenin kıyı kesimlerinde fındık toplama çalışmalarının halen devam ettiğini ifade eden Demir, "Bölgemizde fındık üretimi önemli bir konumda. Yaptığımız çalışmalarla ilimizde birçok bölgede fındık alanları artırıldı ve kapsamı genişletildi. Biz üreticimiz her zaman yanındayız" dedi. Demir, fındık bahçelerinde özellikle ailelerinin yanında bulunan çocuklarla yakından ilgilendi.

 

Haer- Foto: Ayhan Gonca

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber