Demir, “2009 itibari ile tüberkülozlu hasta sayısı 19.694”

Demir, “2009 itibari ile tüberkülozlu hasta sayısı 19.694”
Samsun AK Parti Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, “ Verem, Kanser başta olmak üzere belli başlı hastalıkları tetikleyen Sigara, sadece bireysel sağlığı tahrip etmemekte aile ve toplum sağlığını da tehdit etmektedir.”

Tüberküloz hastalığı, halk arasında bilinen adıyla verem olup, solunum yoluyla bulaşan bir hastalıktır. Her yıl Ocak ayının ilk haftasında bu hastalıkla mücadele amaçlı Veremle Savaş Eğitimi Haftası kapsamında etkinlikler yapılmaktadır diyen Demir, “Ülkemizde 2009 yılı itibariyle kayıtlı tüberkülozlu hasta sayısı 19.694 dür. Dünya nüfusunun üçte biri tüberküloz mikrobuyla karşılaşmıştır. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre her yıl yaklaşık 8,4 milyon insan bu hastalığa yakalanmakta ve 2 milyon insan bu hastalık nedeniyle ölmektedir. Dolayısıyla tüberküloz ciddi bir halk sağlığı sorunudur”.       

Demir, “Verem hastalığını en çok tetikleyen unsurlardan biri sigaradır.  Sigara içmek vücudun direncini kırarak hastada büyük tahribatlara neden olabilmektedir. Sigaranın dumanında nikotinle beraber 4 binden fazla kimyasal madde bulunmaktadır. Ayrıca solunum yollarının yanı sıra kalp ve damarlar, sinir, sindirim ve üreme sistemlerinde de sigaranın zararlı etkileri görülmektedir. Doktora gidildiğinde sorulan ilk sorulardan birisi de “sigara içilip içilmediğidir”. Bu nedenle veremden, kanserden ve diğer hastalıklardan korunmak için sigaraya son verilmelidir” diyerek açıklamasını şöyle tamamladı.

Samsun AK Parti Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, “Nedeni belli, tedavisi mümkün, korunabilir bir hastalık olan Verem ile ilgili olarak tüm Türkiye’de Sağlık Bakanlığına bağlı verem savaş dispanserleri tarafından tedavi ve aşılamalar yürütülmekte, ilaçlar ücretsiz olarak hastalara verilmektedir. Verem Savaş Haftası vesilesi ile halkımıza verem hastalığı konusunda bilinçli ve hastalıktan uzak, sigarasız, sağlıklı ve mutlu bir hayat dilerim.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir