Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Delege “Efsane Başkan Hoş geldi….”der mi?

Delege “Efsane Başkan Hoş geldi….”der mi?

 

Haydi hayırlısı.

Yarın seçim olsa kim kazanır sorusunu sormuyorum. O iş çoktaaan geçti. Sorarsanız adama gülerler. Biz kim ne demiş onlarla yola çıkalım ve sonuca ulaşalım. AK Parti Samsun İl Başkanlık kongresine sayılı saatler kalarak: Ancak yazıma şu cümlelerle başlayayım. Çetinkaya başkan belki delegelerden çok destek görüyordu ama her nedense her ilçe kongresinde önüne gelene yönetime alma sözü verince işler karıştı. Sevenlerini de küstürmeye başladı. Sancısının ana nedenlerinden ilk başta geleni bu. Genel Merkez, İl Koordinatörü de artık eskisi kadar desteklemeyince iş daha da beter hal aldı. Bu çerçevede kongreye gidilirken; Mevcut İl Başkanı Osman Çetinkaya: “Biz de AK Parti siyasetinde ‘ben’ yerine ‘biz’ ve birlikte hareket etme kültürünün var olduğunu ve bu bilinçle siyaset yapmak üzere emanetin ehline verilmesi gerekir” ,

Son aylarda tamamen kendi mahareti ile yola çıkan İl Başkan Adayı Mustafa Acar ise: “Kimsenin elinden tutarak yola çıkmadık. Gördüğümüz yanlışlıklar üzerine yola çıktık ve asla geri adım atmayız. Kapımız da herkese açık”,

Ve son dakika golü denildiği gibi AK Partinin Samsun’ da her geçen gün kaosa gittiğini, teşkilatların tamamen bozulmaya, küskünlükler, dargınlıkların arttığını, geçmişi unutanlarla yola yani geleceğe çıkmanın hayalden öte olmayacağını dile getiren eski İl Başkanlarından Fuat Köktaş’sa; Mevcut yönetim bugüne kadar tabana inememiştir. Üye, delege ve mahalle temsilcisi ile birlikte hareket ederek partimizin 2002 yılındaki heyecanını tekrar yaşatmak istiyoruz. Oturduğumuz yerden değil sorunun kaynağına giderek çözümler üreteceğiz. Bizde sadece başkan veya yönetimin sözü değil üyenin, delegenin ve mahalle temsilcilerinin ortak kararı belirleyici olacak. Sorunun değil çözümün bir parçası olacağız " dediler.

Şimdi yarın 19 Mayıs Stadyumu yanında ki Kapalı Spor Salonunda kongre heyecanı başlıyor. Benim hala bu kongre öncesinde çok enteresan gelişmeleri bekliyorum. Çünkü siyasetin cilveleri ve yolları bu düşünceye sahip olmamı gerektiriyor.

Ama özellikle Mustafa Acar’ın Çarşambalı olması ve partililerle yakın olması şansını arttırırken, Başkan Çetinkaya’nın Köktaş’ın adaylığını açıklar açıklamaz kendi köşesine çekilip sadece telefonla iş bitirmeye çalışması çok manidar görünmeye başladı.

Gerçi sağ olsun biz her aradığımızda telefonumuza baktı ama her nedense sinir bozukluğu mu yoksa başka bir neden midir bilemem ama son günlerde çok değişti. Aslına bakarsanız taban ile tavan arasında ki farkını net ortaya çıkarttı. Bu telefonları icat edenler de olmasa ne güzeldi. En azından siyasette bu dert olmazdı değil mi?. Bakmadın yandın. Birileri bunun acısını çok iyi biliyor sanırım. O nedenle delege DEĞİŞİM ŞART diyor…

Sonuç olarak Fuat Köktaş’ın kısa sürede hemen tüm ilçelere gitmesi, herkesin özlemle ve sabırsızlıkla Ak Partinin 2001 yılında başlayan ve heyecandan heyecana koşan, başarısına başarı katan, tabanından alın en üst makamına kadar her kesimle koşturan başkanın verdiği yemekte ki “Köktaş başkan şu kongreyi alın bitsin. Artık çekilmez bir hal aldı. Aylardır ona başka söz vermek, buna başka davranmak yüzünden siyasetimizi yapamadık, hizmetimizi yapamadık. Artık hasretleri bitirin, Efsaneleri artık yeniden bizlere yaşatmak için “EFSANE BAŞKANIMIZ OLARAK HOŞ GELDİNİZ” demek için beklediklerini gösterdiler.

Yarın Kapalı Spor Salonuna kaç kişi gelir, kim kazanır sandıkta ki sonuç çıkmadan belli olmaz. Ancak düne kadar favori ve Genel Merkezin TEK GEÇTİĞİ ADAY birden bire içine kapandı. Çetinkaya’nın artık kendisinin de çok sıkıntı yaşadığı ve işinin çok ama çok zor olduğunu anladığı konuşuluyor. Gerçi yarışın kimler arasında geçeceği belli ama Köktaş kök söktürerek, taş gibi sağlam geldiği ve gereğini yapacağını etrafında ki delegelerin çoğunluğu dillendirmeye başladı bile. Bu arada Köktaş’ a delegeler yeniden kaldığımız yerden “HOŞGELDİN” derse hiç şaşırmayın. Ama sanırım “DEĞİŞİM EFSANE BAŞKANLA DEVAM EDECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR”.

Siz ne dersiniz?

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi