Mustafa Akkuş

Mustafa Akkuş

Değişim

Değişim

 

Sevgili Hemşerilerim.

       Her iki Türk vatandaşından birinin oyunu alan AK Parti % 50 nin üzerinde oy aldı. Ben partilerin yaptıkları programlara baktığımda % 50 olur demiştim.

      Bazı arkadaşlarım bana “sen hayal görüyorsun” demişti. Onlara yaşarsak görürüz dedim bunu halta böyle gördük. Şimdi akşamları açık oturumları izlediğim zaman inanın hayretler içine düşüyorum. Zamanında bu ülkeyi yönetmiş büyüklerimiz içlerinde Avukat olanlar da var. Onlar bile YSK’ nın verdiği kararları yargının verdiği kararları sanki AK Parti vermiş gibi söylüyorlar. Yargıyı sanki bu ülkede siyaset yönetiyor gibi halka bilgi veriyorlar.

      Bir hukuk devletinde böyle bir şey olur mu?. Buna kim inanır bir türlü bu işlerden kurtulamadık. Bir derler askerler yönetiyor. Bir zamanlar gelir yargı yönetiyor. Hiçbir zaman siyaset yönetir demezler hâlbuki. Demokrasiyle yönetilen ülkelerde herkesin işi ayrıdır. Ama işin başında AK Parti oldu mu hemen onu suçlarlar. Bu ülke olmadığı kadar bu dönem demokratik yönetiliyor. Bunu da sağlayan 9 yılda AK Parti başardı. Artık öyle güzel bir yola girdik ki 4 yıl sonra bunları hiç konuşmayacağız.

       Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bu sistemi bir makine dişlisi gibi sisteme bağlayarak Allah’ın izniyle bize çok güzel bir ülke teslim edecek bu halk Başbakanımıza güveniyor. Bizim diğer partilerimize de çok güveniyorum. CHP ve MHP çünkü onlarda bizim çok değerli partilerimiz bu Mecliste bu dönem bütün işleri beraber yaparak Türkiye’yi aydınlık günlere taşıyacaklarına inanıyorum. Çünkü bu partilerde bu milletin bağrından çıkmıştır.

      Bu ülke hepimizin, bizler yönetim biçimimizi demokrasiye bağlamışız. Herkeste demokrasi diyorsa hiçbir mesele yoktur. Artık halkımız bu günleri bekliyor. Üç tane vekil hapisten çıkmadı diye hiç kimsede demokrasiden vaz geçmez. O tamamen yargının işidir. Yargı işini yapar siyasette işini. Bunları birbirine karıştırmayalım. Ben inanıyorum ki bizim meclis öyle bir meclis olacak ki yeni dönemde Türkiye’nin kaybettiği 30 yılını bu 40 yılda telafi edecek. Zaten bunun ilk sinyalini Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan balkon konuşmasında hakkını helal ederek ilk adımını atmıştır.

       Bu olaya sadece helalleşme olarak bakılmamalı. İşte büyük liderler programlarını daha önceden yapar ve vizyonunu çizer. Allah’ın izniyle sonunu da getirir. Allah dünya da böyle liderleri her zaman göndermez. Gönderdiği zamanda kıymetini iyi bilmek gerek zaten halkımızda kıymetini biliyor. İşte komşularımız ekonomik kriz, iç savaşlar karışık orta doğu araya baktığımızda ne demek istediğimi çok iyi anlaşılır. Allah’ım bizleri iyi insanlardan ayırmasın dileğimle hepinize saygılar hürmetlerimi sunarım.

BÜYÜK LİDERLER, BÜYÜK DEVLETLER DE OLUR…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Akkuş Arşivi