Mustafa Akkuş

Mustafa Akkuş

Değişim

Değişim

 

  •  

    Sevgili Çarşambalı Hemşerilerim;

          Hakikaten sizinle dertleşmek huzur veriyor. Sizlere yazılarımda hep değişim diyorum. Gerçekten 2001 bu yana Türkiye’de çok şeyler değişti. Bu değişimi bu millet AK Partiye borçlu ve AK Parti çok güzel işler yaptı.

         Ama bu değişime ayak uyduramayan kurumlarda yok değil. Bunların başında Samsun SGK geliyor. İnanın tam 20 defa bu kurumu gezdim, ne yazık ki bu kurumun başındaki il Müdürü bu kurumu hiç mi hiç iyi yönetemediğine inanmaya başladım.

    Mesela; İcra konulan Emekli Maaşlarından icralarının kaldırılmasına rağmen sistem hala emekliyi icralık gösteriyor ve icralarını kaldırmıyor.

          İcralarını kalkanlarında maaş iadeleri geri alamıyor. 6 aydan beri maaş iadesi bekleyen insanlar var. Bu işe nasıl olurda bir İl Müdürü çözüm üretemez hayret ediyorum.

         2011 bilgi çağı dediğimiz şu zaman içinde bu insanlar nasıl mağdur edilirler. Bu insanların ev kiraları var. Üniversitede okuyan çocukları var. Bu takip ettiğim süreçte bu konuyla ilgili memur arkadaşların çok zor durumda kaldığını gördüm onlarda insanlar sistemin kapalı olduğunu söylüyorlar.

          Çok zor durumlara düşüyorlar inanın onlar adına üzüldüm. Siz koskoca Metropol olan büyük Samsun il Müdürü nasıl olurda bu insanları mağdur eder. Konuyu nasıl çözmez anlamış değilim. Sistem ve hizmet ettiğiniz insanlar, emekliler bu makamlara bu insanları getirdi. Sizin onlara hizmet etmek baş göreviniz olmalı.

         Sayın Başbakanımız nasıl ki her vatandaşı dinleyin derdine çare bulun diyorsa bu söze kulak verip canla başla mücadele etmeniz gerek. Bu hizmeti verirken sizinde mutlu olmanız lazım.

          Benim düşüncem hükümetimiz ve Başbakanımız bu millete bu kadar hizmet aşkıyla çalışıyorsa, Başbakanımız ve bakanlarımız gecesini gündüzüne katıyorsa sizinde hiç uyumadan bu millete hizmet etmeniz gerekir.

          Eğer bir hizmeti veremiyorsanız yapanlara bırakmanız lazım. Tespitime göre SGK bu konuda 90 lı yıllara geri dönmüş. O yıllarda Kemal Kılıçdaroğlu SSK’nın Genel Müdürüydü. Hastalar geceden kuyruğa girerdi. Zar zor muayene olurlardı. Birde hemen karşısında Eczane vardı. Bir kuyrukta orda bulunurdu. İlaç bulursa alırlardı. Bulamazsa boynu büküp giderdi.      

          Herhalde Sayın Müdürümüzde bu Samsun SGK’ yı o yıllara geri götürüyor. Bu izlenimlerden sonra Sayın İl Müdürümüzü bir ziyaret edeyim dedim. Sekreterine görüşmek istediğimi söyledim. İl Müdürü o anda odasına giriyordu ve bu talebim kendisine iletildi. Üzülerek söyleyeyim ki boş odasında iken görüşmediği gibi telefonla alt katta ki Müdür Yardımcısına gönderdi.

          Üzüldüm bir insan tek başına olurda bir vatandaşını dinlemez mi bir görüş almaz mı?. O zaman anladım ki bu kurumu iyi yönetilmiyor.

         Bu yazıyı kaleme 25.05.2011 saat 4.30 yine Samsun SGK’ da aldım. Bu geriye dönük maaşlara ne zaman iade yapılacak diye sorduğumda hazırladık sistem açılınca yapılacak cevabını aldık. O anda aynı konumda olan bir başka evrak geldi. Bu sanki torpille yapılmış maaş iadesiydi.

          Kim gönderdi dediğimde pek bilgi vermek istemeseler de iadenin Sayın Müdürümüzün isteğiyle yapıldığı anlaşılmıştı.

          Bizler böyle işleri 80 – 90 ’lı yıllarda görürdük. Artık bu işler torpille olmamalı. Siz eğer torpil yapmak istiyorsanız sistemleri açtırın. O zaman herkese torpil yapmış olursunuz. Mağdur olan insanların duasını alırsınız. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin makamlarında oturan bütün Müdürlerimize sesleniyorum.

          AK Partinin açtığı bu yolu iyi takip edin. AK Partiye ayak uydurun hükümetten daha çok çalışın bu millete siyasi hizmetlerin yanına sizlerde eklenin bir an evvel bu çağ dışı hizmetlerden vazgeçerek ülkemizi hep birlikte aydınlığa taşıyalım. Hele ki bu dönemde emekliler için böylesi uygulama ve uygulama yapılıyorsa, gerisini siz düşünün…

         Bu ülke bizim, bu millet bizim, eğer tersini yaparsak Sayın Başbakanımızın bu emekleri boş gider. Bu emeklere saygı duyalım.

    Şu sözü unutmayalım, “Nerden nereye” …

    Saygılar

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Akkuş Arşivi