Mustafa Akkuş

Mustafa Akkuş

DEĞİŞİM

DEĞİŞİM

 

 

Sevgili Çarşambalı Hemşerilerim.

     Şu günlerde siyaset büyük bir coşkuyla çalışıyor. Her siyasi partinin bir amacı var, o da halktan oy almak.

     İktidar yaptıklarıyla halkın karşısına çıkıyor muhalefet yapacaklarıyla. Bana göre hepsi de haklı ama bir gerçek var ki o da Dokuz yılda iktidarın yaptıkları onun içinde diğer partilerden bir adım önde.

     Bir de muhalefet cephesinden bakalım. CHP Aile Sigortası diyor. 600 lira maaş diyor. Bende bunları sormak halkımızın görüşlerini almak için 15 gün yazılarıma ara verdim. Çarşamba’yı şöyle bir gezdim. Kimilerine göre sağlıkta bir sıkıntımız yok diyorlar.

     Onun içinde sağlık sigortasının çokta anlamı yok diyorlar. Kimilerine göre 600 lira maaş cazip geliyor. Ama içeriğini bilmiyoruz diyorlar. Hangi şartlar altında verilecek bu yönde bir açıklama duymadık.

     Bende onlara şunu sordum sizce doğru olur mu diye. Olur diyen de var. Olmaz diyen de. Ama %60’ı şu kanatta böyle bir çözüm olacağına iyi bir program yapılsaydı da herkese çalışma alanları açılsaydı daha iyi olurdu. Böylece insanlar evlerine çalışarak ekmek götürürlerdi. En mantıklısı bizce bu olurdu. Evet bu daha mantıklı bence.

     Çünkü insanlar boş gezmek istemiyor. Çalışmak istiyor. Benimde düşüncem bu yönde. Şöyle bir baktığımda AK Parti ülkeye dokuz yıllık hizmetlerinde tek sıkıntısı iş konusu bunun üzerinde çok çalışması lazım. Çünkü kamu alanları daraldıkça iş özel sektöre kayıyor. Onlarda haklı olarak kılı kırk yapıp insanları işe alırlar. Belediyelerinde önceden çok doldurulduğu için anca ihtiyaç olduğu zaman alım yapıyorlar.

     Bence kim gelirse gelsin bu işi iyi uzun süreli bir proje gerekir. O zaman işsizlik maksimum rakamlara çıkabilir.

     Çünkü Türkiye genç bir nüfusa sahip bir daha ki dönem bu işin üzerinde çalışırlarsa Türkiye bu işi çözer bizler seçimlere hazırlanan siyasi partilere başarılar diler. Allah bize hangisi hayırlıysa onu nasip etsin diyerek bu konuya son verirken diğer bir konu açalım diyorum.

     Evet kimilerinin terörist dediği kimilerinin kahraman dediği Bin Ladin öldürüldü. Yani dünya ya Amerika böyle duyurdu. İnanın ödlümü, ölmedi mi kimse net bir şey bilmiyor. Birileri geliyor ve Müslüman alemini karıştırıyor oralardan kendilerine çıkar elde ediyor. Müslüman insanları T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan varmış sanki sayın başbakanımız konuşuyor.

     Müslümanların haklarını bu insan arıyor ama yanında bir destekçi bulamıyor öbür devletler süt dökmüş kediler gibi hiç ağzını açan yok. Acaba neden buna ülkeleri yönetenler cevap vermeleri lazım. Değerli İslam alemi liderleri adamlar geliyor. Evinizde onlara terörist olan Bin Ladin’i öldürüyorlar.

     Sizlerden hiç mi hiçbir kelam yok. Adamların ikiz kuleleri yıkıldı ama nasıl intikamını alıyor. Bizler Müslümanlar olarak binlerce insanımızı öldürdüler. Hani bizlerden bir kelam bunlara bir dur demek gerek. Aslında bu iş görülü ve anlaşıldı. Bence yapılacak bir şey kaldı o da Türkiye Cumhuriyeti devletinin ancak bir çözümü ulaşılır.

     Çünkü şu anda onlara bu işleri anlatan tek lider eğer lider İslam alemi Recep Rayyip Erdoğan’ında Türkiye’yi de kaybederse hiçbir zaman ülkelerinde huzur bulamazlar. Bu şanslarını iyi kullanmaları dileğimle…

Herkese saygılar sunar

Hoşçakalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Akkuş Arşivi