Mustafa Akkuş

Mustafa Akkuş

Değişim

Değişim

        Bu gün siyaset nedir? Niçin yapılır? Evet, siyaset millet adına yapılan demokrasinin vazgeçilmez millet adına yapılan bir hizmet biçimidir.

       Siyasette partileri millet kurar. Her zaman yönetim biçimi sıkıntıya düştüğü zaman millet kendi içinden siyasi irade çıkarmıştır. Bu siyasi hareketi yaparken en güzel duygularla millete hizmet aracı olarak elini taşın altına koyanlar zaman içinde birer birer yok oluyorlar. Bu da siyasette istikrarsızlığı beraberinde getirir.  Acaba bu kadar mücadele eden insanlar ne olur da elini siyasetten çekerler?          

       Çünkü o ilk kurdukları siyasi partiler zaman içinde çıkar odakları başka hesap içinde olanlarla el değiştirmek zorunda kalırlar. Artık orda kafaların uyuşmamazlığı durumu ortaya çıkar.  Zaten ilk siyasi harekete başlayan insanların ekonomik olarak da fazla varlıkları olmayan insanlardan oluşması, siyasette posta dediğimiz kişilerin hazır yapının üzerine oturmasından dolayı. İşte demokrasinin vazgeçilmez siyaset kurumu kirlenmeye başlar. Bu güne has bir durum değil. Öncesinde de böyleydi, şimdi de böyle. Hele birde bu siyasi hareket iktidar partisi olunca cazibesi çok kıymetli oluyor.

       Zaman içinde oylarda kayıp olunca, siyasi parti organları hata nerde diye bir dizi araştırma yaparlar. Ama nedense yazdıklarımı hiç görmek istemezler. Çünkü ilk kurucularını kaybetmişlerdir. Birde elimizdekileri kaybetmeyelim derdine düşerler ki işte sorgulanması gereken asıl konu budur. Ama bunda da başarılı olamazlar. Çünkü gemiyi postayı alanlar terk eder.

       Tekrar başa dönüldüğünde ilk siyasi harekete döner. Gemiyi kurtarmak onlara düşer ama ne kadar mücadele ederlerse etsinler artık gemi kalkmıştır. Geri getirmek o kadar da kolay olmuyor. Hani siyasetin kaymağını yiyenler demiştim ya onlarda çoktan başka bir yerde yelken açmışlardır. Çünkü onların işi dava değil. Nerde olursa olsun kendilerine iş bulurlar.

       Bugün siyasette olan partilerden kısaca söz edelim. Samsun’a şöyle bir bakalım. Ak Parti yüzde on oy kaybı var. İlk siyasette olanlar, daha sonra zaferden zafere koşan, dokuz seçimde zaferle çıkan kimlerdi? İlk kurucular ve onların arkasından gelenler şimdi nerede? Bu insanlar yanlış yapılan politika sebebiyle el çektirildiler. Yıldırma politikaları biz yaparız zihniyeti, Ak Parti’de bu sonucu hazırlamıştır. Halk partisine gelince, değişen hiçbir şey yok. Sabit oylarını alıyor. Bu kadar bana yeter zihniyetinde.    

     MHP’nin biraz kıpırdanması Ak Parti’nin son zamanlarda teşkilatlarda yaptığı hatalardan kaynaklı, yoksa Ak Parti bu hataları yapmasaydı MHP’de aynı oyunu alır. Başka bir şeyde olmazdı.

       Şimdi olası bir erken seçimde Ak Parti kendisini sorgularsa kesinlikle bu listenin ilk beşinde değişikliğe gitmezse sonuç bundan daha kötü olur. Acil listenin ilk beşi üzerinde çalışma yapması gerek.

       CHP’de değişen bir şey olmaz. MHP’nin durumu Ak Parti’ye bağlı. Ak Parti bunu görmez, listede ısrar ederse bu MHP’nin işine yarar. Ülkede son on üç yılda çok şeyler değişti. Olumlu olarak inşallah siyasette değişir. Tekrar halkla birlikte yapılır dileğiyle

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Akkuş Arşivi