Mustafa Akkuş

Mustafa Akkuş

DEĞİŞİM

DEĞİŞİM

Sevgili Çarşambalı hemşerilerim

     Evet Türkiye’de her gün bir şeyler değişiyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde halkımız ilk defa Cumhur'unu seçti. Bu demokrasi adına çok güzel bir uygulama bunun çok önceden olması gerekirdi işte buna bir siyasetçi dur dedi. Büyük bir cesaretle Anayasada değişiklik yaparak halktan aldığı referandum desteğiyle işin kolayına kaçmadan milletin huzuruna çıkarak bir ilke imza atıp zor olanı başardı.

    10 Ağustosta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini halka bıraktı. Türkiye’de demokrasinin önünü açarak bu millete teslim etti bu zor durumdu.Sayın başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN kolayı da seçebilirdi. Bir cumhurbaşkanını meclis seçti bende bu yolu izlerim zaten cumhurbaşkanı olurdum demedi.

     Artık bu işlerin değişmesi lazım bu bir tarihi durum kabul ederek söz milletin son sözü millet söyler diyerek yeni bir çağ açmıştır. Bu Türkiye için bir yol ayrımıydı bu ayrımı ancak büyük liderler yaparlar. Sayın Başbakan da bunu yaparak yeni Türkiye’nin ilk adımlarını atmıştır. Çok uzun yıllar siyaset yapan bir kardeşiniz olarak bugün şunu net gördüm. Beraber tüm dünya bir kez daha gördü hep halk arasında kardeşim bu Oyları başbakan tek başına alıyor.

     Hiç kimse ne milletvekiline nede belediye başkanına bakar. Millet bu oyları sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ‘a veriyor. İşte 10 Ağustosta bu tam netlik kazandı. Evet bu millet kendi bağrından çıkardığı evladına  yani ERDOĞAN’a oy veriyor. 8 kez seçim geçiren başbakan hep oylarını arttırarak sandıktan çıktı. Ama 9. cu seçim kendi seçimiydi. Bu sefer milletten kendi adına oy istedi . Türk halkı aynen şunu söyledi; biz zaten sana 8 seçimde senin şahsına oy verdik, 9.cu seçimde de bunu tekrarlıyoruz. Yine senin şahsına oy veriyoruz. % 52 dedi. Şimdi sayın başbakan burada Ak Partisine de bir mesaj vermiştir. Bakın AK Parti ailem  artık ben cumhurbaşkanlığına gidiyorum, aynı başarıyı da  sizden bekliyorum. Bunu sakın unutmayın bu kadar emeklerini bu sermayeyi sakın ola ki cepten yemeyin mesajını vermiştir.

    Bundan sonra  başbakansız sayın Recep Tayyip Erdoğansız bir ak parti olacaktır bazen AK Partililer de şöyle bir düşünce olur. Ben olmazsam belediye kazanılmaz ben olmazsam  vekillik seçimlerinde oylar düşer. Evet AK Parti ailesi bundan sonra sizi çok büyük sınav bekliyor.

     Ama ben şunu Çarşamba da sandıkları gezdim. İnanır mısınız 8 seçim geçirmiş bir kardeşiniz olarak ilk defa sandıkları bu kadar başı boş gördüm. Genel ve yerel  seçimlerinde adeta sandıklara sahip çıkan AK Parti ailesine hiç birini görev başında göremedim. Adeta Allaha emanet edilmiş durumdaydı. Bu gözlem beni çok üzmüştür. Bu seçim sürecinde samsunda belediyeler içinde yada teşkilatlar da sadece Canik Belediye başkanı sayın Osman GENÇ’i ve  bir de Ayvacık belediye başkanı sayın Mustafa BELUR'u gayretli gördüm. Gerisinde hiçbir ışık görmedim. Sanki kaderine terk edilmiş bir  tablo gördüm. Eğer kendi başkanlık seçimleri olsaydı Samsun'u ayağa kaldırırlardı. Bu Millete bu kadar hizmet eden yeni Türkiye'yi kuran  sayın ERDOĞAN’a daha coşkuyla uğurlanmalıydı.

    Ama bu millet gereğini yaparak  minnet borcunu ödemiştir. Yolun açık olsun uzun adam sen milletle  yürüdün millet senle yürüdü...

Saygılarımla 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Akkuş Arşivi