Değirmenbaşı Okulu İmam Hatip mi oluyor?

Değirmenbaşı Okulu İmam Hatip mi oluyor?
Değirmenbaşı mahallesi sakinleri, 4+4+4 Eğitim sistemi ile birlikte İkinci kademede eğitim verecek olan Değirmenbaşı İlköğretim Okulu’nun birinci kademede eğitim vermesini istiyor.

 

Eğitim sistemindeki değişiklikle birlikte okullarda uygulanan yeni dönüşümler neticesinde Çarşamba Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırlamış olduğu dönüşüm programıyla ikinci kademede eğitim verecek olan, Çarşamba Değirmenbaşı İlköğretim Okulu için veliler tepkili. Okullarının ikinci kademe yerine birinci kademede yer almasını isteyen mahalle sakinleri ve veliler bu konuda imza kampanyası yapmışlar.

Okullarının İkinci kademe ile birlikte İmam Hatip’e dönüşeceğini iddia eden veliler bu konuda topladıkları imzaları Çarşamba Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim ettiler. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in “hiçbir köklü okul İmam Hatip’e dönüştürülmeyecek” açıklamasını baz alan veliler, “bizim okulumuz, 35 yıllık bir okul daha ne kadar köklü bir okul olması bekleniyor” dediler.

Mahalle sakinleri ve velilerin topladığı 500 İmza Çarşamba İlçe Milli eğitim müdürlüğüne verilirken veliler ilerleyen günlerde de eyleme hazırlanıyor. Bu konuda çalışmalar yapan veliler okulumuz kaybetmek istemiyoruz dediler.

Öğrenci velisi Yusuf Yıldızoğlu konu hakkında gazetemiz yaptığı açıklamalarda, “Okulumuz, ikinci kademeye dönüştürülüp İmam Hatip okulu yapılmak isteniyor. Değirmen başı büyük bir mahalle ve bu da tek okulumuz bu konuda öğrencilerimize iki alternatif sunuluyor. Öğrenciler evlerinin dibindeki bir okuldan alınıp o küçük yaştaki çocuklar evlerinden çok uzaktaki, TOKİ ya da Şehit Nuri Pamir İlköğretim okuluna gönderilmek isteniyor. Bunun dışında Değirmenbaşı İlköğretim okuluna 500m uzaklıktaki bir diğer okul olan Mehmet Akif’te 2. Kademeye dönüştürülmüş durumda. Bizler mahalle sakinleri olarak çocuklarımızın yanı başımızdaki bu okulda okumaya devam etmesini çocuklarımızı kilometrelerce uzaktaki başka okullara göndermek istemiyor. Milli Eğitim Okulların bölünmesinde neyi baz almıştır anlamadık” dedi.

Önümüzdeki günlerde farklı eylemlerde yapacaklarını belirten Yıldızoğlu, “bu konuda bütün mahalle birlikte hareket ediyoruz. Bu hatadan bir an önce vazgeçilmesini aksi halde bu konuda karşılarında koca bir mahalle bulacaklar” uyarısında bulundu.

Haber-Foto Serkan Karahan

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber