DEDEMİN ÜSTÜNE BETON DÖKTÜLER

DEDEMİN ÜSTÜNE BETON DÖKTÜLER
Çarşamba Doğu Yaka Orta Mahallede bulunan ve yıkılarak yapımı yeniden yapılan “İhsaniye Camii” inşaatı devam ederken ortaya atılan önemli bir zat’ın mezarı üstüne beton döküldü iddiası şaşkınlık oluşturdu.

Vatandaşlar şimdi tüm iddialar doğru mu değil mi?’ sorusu ortalığı karıştıracağı ve resmi makamların olaya müdahale etmesini istedikleri belirtiliyor

' VENİZELOS SINIF ARKADAŞI OLAN DEDEMİN ÜZERİNE BETON DÖKTÜLER’
‘Giritli Ahmet Ata Efendi bini Salih’ adıyla bilinen kişinin mezarının üstü betonla kapatıldığını iddia eden Torunu Heyecan Giritli, sosyal medyada yaptığı paylaşımla mezarı gündeme düşürdü .Konu  vatandaşlarda merak uyandırırken yaptığı paylaşımda, “Giritli Ahmet Ata Efendi bini Salih. Atina Üniversitelerinde hukuk tahsili yaptı. Venizelos sınıf arkadaşı idi. Samsun Sigara Fabrikası Reji İdaresi'nde yöneticilik yaptı. Arsasını bağışlamış olduğu Çarşamba İhsaniye Camii avlusundaki mezarı daha sonra beton dökülerek kapatıldı. Caminin yıkım aşamasında kemiklerini Göğceli mezarlığındaki Giritli mezarlığına taşımak istedik. Ancak kemikleri bulunamadı. Büyük dedeme karşı kendimi çok mahcup hissediyorum. Ruhu şad olsun. Onun izinden gitmeye çalışıyorum.' İfadeleri dikkat çekti.
dedemin-ustune-beton-doktuler-(1).jpeg

‘HEYECAN GİRİTLİ’NİN NE YAPMAK İSTEDİĞİ ANLAŞILMIYOR’
Merhum Giritli'nin torunu Heyecan Giritli sosyal medyada yaptığı paylaşımında şu ifadeleri dile getirdi. Giritli, “ İlişikte Çarşamba Belediyesi'ne mezar nakli için yazdığım yazıyı görebilirsiniz. Bu yazıyı Mali İşler Müdürü Aynur Şahin Hanım'a ilettiğimde, bana caminin yıkılacağını o nedenle yasal bir işlem başlatmama gerek olmadığını söyledi. 2018 tarihinde bana caminin yıkılacağı haberi geldi. Sağlık nedenleri ile İstanbul'dan Çarşamba'ya gelmem mümkün olmadı. Fen İşleri Müdürü Yusuf Şen Bey beni haberdar etti. Ancak, kazı sırasında kemiklerin bulunmadığı haberini aldım. Biz dedemizin İhsaniye Camii avlusunda bulunan ve mezar taşı üzerinde yazı bulunan mezarını Göğceli Mezarlığı'ndaki Giritli mezarlığına nakledemedik.' ifadelerini kullandı.
dedemin-ustune-beton-doktuler-(1).png

‘TORUN GİRİTLİ RESMİ MAKAMLARDAN YARDIM İSTİYOR’
Sosyal medya da Torun Heyecan Giritli'nin yaptığı paylaşım altına yapılan yorumlarda bulunan başka vatandaşlar ise, “mezarın farklı yerde, farklı binaların altında olduğu” iddiaları kafa daha da karıştırmaya yetti. Bu konuda Torun Giritli, yetkililerden yardım ve sorularına cevap isterken Haber Expres Gazetesinden muhaberelerimiz Yağmur Ayan ve Büşra Kocataş İhsaniye Camii Yardımlaşama Dernek Başkanı Kerim Çakır ile yaptığı görüşme de konu hakkında detaylı bilgi istedi.
dedemin-ustune-beton-doktuler-(2).jpg

‘CAMİ TEMELİNİ KAZI BOYUNCA TAKİP ETTİLER BİR ŞEY ÇIKMADI’
Gazetemiz muhabirlerine Başkan Kerim Çakır şu açıklamalarda bulundu. Çakır, “Evet, camiinin dernek başkanıyım ve ilk andan itibaren bilgim var. Konu hakkında henüz eski cami yıkılmadan Belediyeden tarafımıza bilgi verildi. Bizde meraklandık ve ilk kepçe vurulduğu günden itibaren temel kazımı sona erene kadar bizler çok titizlik içinde bizimle birlikte iki kişi daha geldi ve kazı işi bitinceye kadar her anını izlediler ama tek bir insan iskeleti veya kemiği çıkmadı. Kemik falan hiçbir şeye rastlamadık. Hatta normalde bir buçuk metre kazmamız gereken yeri nerede ise 3 metre kazdık ama hiç bir şey çıkmadı. Şimdi neden bu konu gündeme getiriliyor inanının anlamadık. Biz de işi yakından takip edeceğiz ama bu camimizin altında kesinlikle bir insan mezarı çıkmadı bu bilinmelidir. Kimse şimdi durup dururken gündemi karıştırıp ortalığı ve kafaları karıştırmasınlar. Olsaydı koruma altına almaz mıydık?  Veya oradan bir mezar iskelet çıksaydı istedikleri alana taşımalarına yardımcı olmaz mıydık? Allah aşkına güzel bir hizmeti kimse baltalamasın” ifadelerini kullandı.
dedemin-ustune-beton-doktuler.jpg

HABER-FOTO: Büşra KOCATAŞ – Yağmur AYAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber