Davutoğlu’ndan ’paralel yapı’ uyarısı

Davutoğlu’ndan ’paralel yapı’ uyarısı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yargıda Birlik Platformu üyelerini kabul etti. Ankara Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden, toplantıda, devlet içindeki paralel yapılanmanın değerlendirildiğini açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden, devlet içindeki paralel yapılanmanın toplantıda değerlendirildiğini açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yargıda Birlik Platformu üyelerini Başbakanlık Merkez Bina'da kabul etti. Görüşme sonrası açıklamada bulunan Ankara Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden, görüşmenin çok olumlu olduğunu belirterek, yargının birinci planda değerlendirildiğini gördüklerini ifade etti. Hakim ve savcıların sorunlarının ve yapılan görüşmeler sonucu taleplerin Başbakanlığa ve Adalet Bakanlığı'na iletileceğini ve bunun takipçisi olacaklarını belirten Özden, bu sorunlara çözüm üretileceği konusunda yargı mensuplarına söz verdiklerine işaret etti. Özden, "Sayın Başbakanımız, Adalet Bakanı da bizim çağırarak taleplerimizi değerlendirdiler. Bunlardan bir tanesi hakim ve savcı arkadaşlarımızın özlük haklarına yönelikti. Özlük haklarının iyileştirilmesini içeren talebimizdi. İkincisi, geçmiş dönemin hakim ve savcı arkadaşlarımıza yönelik olarak yapılmış haksız soruşturmalar vardı. Birçok meslektaşımız bu soruşturmalar nedeniyle mağdur edilmişti. Bunların giderilmesi için disiplin affı çok önemliydi. Bu disiplin affı olayını da gündeme getirdik. Bu konuda da gereğini yapacaklar. Talimatları verdiler. Üçüncüsü, idari yargı, hakim ve savcı arkadaşlarımız hukukçu olmayan arkadaşlarımız var hala görevde, hakim ve savcılık yapan. Bu arkadaşlarımızın mesleğini icra ederken, hakimlik mesleğini yaparken aynı zamanda diğer arkadaşlarımızın haklarına helal getirmemek, kontenjanlara dokunmamak kaydıyla hukuk fakültesi mesleği yaparken okuyabilmeleri, sınavsız girebilmeleri, mesleğini yaparken bitirmeleri olanağı sağlanacak. Bu konuda girişimlerde bulunacaklar. Diğer bir husus ise, genç arkadaşlarımızın askerlik durumlarıydı. Arkadaşlarımız adli tatil dönemi içinde kısa dönem askerliklerini yaparak kalan askerlik sürelerini meslekte tamamlamaları hususunda taleplerimiz oldu. O konuya da olumlu baktılar" diye konuştu.

Açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Özden, 'paralel yapıya' ilişkin bir soru üzerine, "Değerlendirme konusu yapıldı. Uzun süren toplantımız oldu. Dediğim taleplerin hepsinde Sayın Başbakan, Bakan beyi çağırarak bizzat bizim huzurumuzda ilettiler. Gerekli işlemleri başlatacaklarını söylediler" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset