Davutoğlu söz verdi: 'Artık hiç kimse başbakanlara...'

Davutoğlu söz verdi: Artık hiç kimse başbakanlara...
Başbakan Ahmet Davutoğlu, artık hiç kimsenin başbakanlara ‘dönemin başbakanı’ ifadesini kullanamayacağını belirterek, "Bu, bizim sözümüzdür" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya Ticaret Odası Uluslararası Fuar Merkezinin resmi açılışını yaptı, iş adamlarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi. Törenin açılış konuşmasını yapan Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Gezi olaylarıyla başlayan, 17-25 Aralık operasyonları ile devam eden süreçte tüm oyunların farkında olduklarını ve Başbakan Davutoğlu ile aynı yolda yürümeye devam edeceklerini kaydetti. Öztürk, “Konya, kendisine yapılan hizmeti madden ve manen bilen bir şehirdir. Konya’nın gelişmesi Türkiye’nin gelişmesi demektir. Konya ekonomisi büyüdükçe daha çok paylaşacak ve daha çok büyüyecektir. Şehrimizin en büyük zenginliği manevi büyüklerimiz ve şehrimizin müteşebbisleridir. Hep birlikte Konya’nın kalkınması için çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemiz son 12 yılda çok önemli başarılar elde etti. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları dünyanın dört bir yanında onur ve gururla dolaşmaya başladılar. Gezi olayları ile başlayan, 17-25 Aralık operasyonları ile devam eden tüm oyunların farkındayız, tüm ihanetleri biliyoruz. Şunda emin olun bu şehir, tüm salon olanların farkındadır. İnadına üreteceğiz ve destek olacağız. Sizinle birlikte yürümeye devam edeceğimize tüm Konyalı iş adamları adına söz veriyorum” dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ise, yeni hükümetin yatırımlara durmadan devam edeceğini söyledi. Bakan Elvan, Konyalılara bir de müjde vererek, Konya-Ankara arasında saatte 300 kilometre hız yapan yeni Yüksek Hızlı Tren setinin Konya’ya geldiğini duyurdu.

“DÖNEMİN BAŞBAKANI İFADESİNİ KULLANAMAYACAKLAR”

Başbakan Ahmet Davutoğlu da, artık hiç kimsenin başbakanlara ‘Dönemin Başbakanı’ ifadesini kullanmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Konya’da her 4 kişiden 3’ünün Recep Tayyip Erdoğan’a destek vererek bir vefa örneği gösterdiğini belirten Başbakan Davutoğlu, “Recep Tayyip Erdoğan, dönemin başbakanı değil, gönüllerin başbakanı olarak kalmaya devam edecek. Hiç kimse başbakanlarımıza ’dönemin başbakanı’ ifadesini kullanamayacak, bu bizim sözümüzdür. İstanbul ziyaretimde Adnan Menderes kabrini ziyaret ettim ve dedim ki, ’bir daha bu ülke hiçbir başbakanına böylesi bir kaderi layık görülmeyecek’. Allah şahit olsun ki, bizim kaderimiz senin kaderin olsa dahi milletin iradesini hiç kimseye teslim etmeyeceğiz. Ne olursa olsun bu ülkede hiçbir başbakan her hangi bir mahkeme karşısında hesap vermek zorunda kalmayacak. Hesap vereceği makam, ona makamı veren milletin kendisidir. Milletin iktidara getirdiği başbakanı tahkir edici tutumu bir daha yaşatmayacağız” diye konuştu.

Türkiye’yi istikrarsızlık dönemine geri götürmek isteyenlerin Gezi olaylarıyla bu ülkeye darbe vurmaya çalıştığını ama başaramadığını kaydeden Başbakan Ahmet Davutoğlu, ülkenin kalkınması için görev sırasının iş adamlarında olduğunu belirtti. Davutoğlu, “Görev sırası sizde. Biz size şunu taahhüt ediyoruz, 2023’e kadar bu ülke istikrar içinde olacak. Madem ki bize istikrarı verdiniz, biz de dinamizmimizin içinde Türkiye’nin ekonomisine, siyasetine güç katacağız. Önümüzdeki dönemde tasarrufu artırmak, verimli yatırıma teşvik etmek ve istihdam potansiyelini teşvik etmek” diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, yeni fuar alanı yatırımı için de Konya Ticaret Odası yönetimini tebrik etti. KTO Başkanı Öztürk günün anısına Başbakan Davutoğlu’na hattat Hüseyin Öksüz’e ait Ayet-i Kerim’e yazılı bir tablo hediye etti. Başbakan Davutoğlu 66 bin metrekare kapalı alana sahip 6 holden oluşan KTO Uluslararası Fuar Merkezi’nin açılış kurdelesini, sahneye çağırdığı protokol ile birlikte kesti ve merkezin hayırlı olmasını diledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir