Davutoğlu: 'Bizimle koalisyon kurmaya niyet edecek olanlar'

Davutoğlu: Bizimle koalisyon kurmaya niyet edecek olanlar
Başbakan Davutoğlu, 2015 milletvekili genel seçimlerinden sonra AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen grup toplantısında AK Partili vekillere seslendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partilerine seslenerek, "Bizimle koalisyon kurmaya niyet edecek olanlar ya da bu düşünce içinde olanlara ilk çağrımız yumruklarını çözsünler, silahlarını gömsünler, baltalarını gömsünler. Yani yumrukla sahaya çıkıp sonra da tokalaşmak, koalisyon nihayet tokalaşmadır bu anlamda, yumrukla tokalaşılmaz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2015 milletvekili genel seçimlerinden sonra AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen grup toplantısında AK Partili vekillere seslendi. Davutoğlu, partisinin 258 milletvekiline mesajlar verdi. 7 Haziran neticelerinin millet için hayırlı olmasını temenni ettiğini belirten Davutoğlu, seçilen milletvekillerine ve seçilemeyerek listenin gerisinde kalan adaylara teşekkür etti. Davutoğlu, "Tam bir dava aşkıyla yol arkadaşlarımızı selamlıyorum, onların da aslında manen bu salonda olduğunu söylemek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, "Şimdi diğer partilere bakın, diğer partilerin kısaca tutumlarına bakın. CHP, kaybettiği bir seçimi kazandım telaşı içine ve böyle bir takdime yöneldi. Kendi iç parti iç çekişmelerinin yansıması, bunu biliyoruz ama dikkat ediniz dün dahi seçimin üzerinden 10 gün geçmiş, matematiği de bozarak 'yüzde 60'lık bir blok var' diyor Sayın Kılıçdaroğlu. Yüzde 54 şu anda meclise girmiş olan bizim dışımızdaki partilerin oy oranı. Meclis dışındaki partilerin oy oranından da kendi kesesine koyuyor. Meclis içinde birbirine benzemeyen partilerin oy oranını da kendi kesesine koyuyor. Yüzde 60'lık bloktan bahsediyor. Hani bizi kutuplaştırıcı bir söylem kullanmakla tenkit eden aydınlara kamuoyu gözlemcilerine söylüyorum. Blok nedir blok? Neyle tanımlıyorsunuz bloğu? Bundan daha kutuplaştırıcı bir dil olabilir mi? Biz, bloğuz demek karşımızda da blok var demek. CHP'nin bu yüzü bütünüyle ifşa edilmiştir. Bütün meseleleri kendi doğruları etrafında bir siyaset oluşturmak değil, bütün meseleleri AK Parti'yi bir şeklide engelleyebilecek bir yol. Çünkü, onlara gelen mesajlar böyle.

"Yine bizim daha önce kullandığımız kavramdan hareketle restorasyondan bahsediyorlar" diyen Davutoğlu, "Olağanüstü kongremizde hatırlayanlar bilir, 9 maddelik bir restorasyon çerçevesinde AK Parti ve Türkiye ile ilgili görüşlerimizi paylaşmıştım. Dün de onlar bir restorasyondan bahsediyorlar, iyi öğrenmeye başlamaları güzel de tabirleri doğru kullansınlar. Devlet makamlarına veya siyaset kurumlarına hakaret ederek, onları yıpratarak restorasyon yapılmaz. Buradan hem tüm partilere hem de kamoyumuza seslenmek istiyorum. Cumhurbaşkanlığı makamını ve Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan herşey bizi almıştır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir