Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Davutoğlu başarılı olacak mı?

Davutoğlu başarılı olacak mı?

Çok konuşmaya ve yazmaya artık gerek yok sanırım. Türkiye Cumhurbaşkanını seçti ve bu gün ilk kez Köşke çıkıyor. 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan...

Türkiye'nin büyük ihtimalle demiyorum kesin olarak yeni hükümeti ve başbakanı da belli. AK Parti 1. Olağanüstü kongre ile Genel Başkanlığa seçilen Ahmet Davutoğlu. Davutoğlu' da fazla değil bir iki güne kadar Başbakan...

Hemen sanki biz bilmiyorduk. Sokakta ki çocuk bile biliyor diyerek göğsünü kabartanlar sabretsin. Cevabınızı biliyorum ama sonrasını siz bile tahmin edemezsiniz değil mi? 

Halkın sevdiği, desteklediği ve oyları ile seçtiği Erdoğan, AK Partili Genel Kurul delegelerinin oyları ile seçilen, Cumhurbaşkanı ve partililerin belirlediği bir bakıma atanmış Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU. Her neyse Cumhurbaşkanı süresi dolana kadar makamına çıkacak ama en fazla çalışma sırası şimdi Davutoğlu'n da...

Şimdi geriye sarmadan önce Davutoğlu konuşmasında dedi ki: AK Partinin içine hiç kimse fitne- fesat sokamayacak. Başbakan ve yeni Cumhurbaşkanımızın 12-13 yıl önce ilk adımını attığı fetret dönemlerinin bitti, 1402 yılından sonra ikinci adımı 1920'lerde atılan büyük adım sonrasında ki büyük adımın atıldığını belirtti.

Erdoğan'ın eylem planları sonrasında Davutoğlu'nun Hareketleri var. Sosyal, Kültürel hareketler ve yenilenme, değişimler falan filan. Ben orasına laf etmiyorum ama.. Bence Ahmet Davutoğlu rüştünü konuşma ile değil siyasette ki zekasının ne kadar olduğu, parti üzerinde ne kadar etkili olduğunu 2015 Genel Seçimler öncesinde verecek.

Kimler Milletvekili olmak için yanıp tutuşmuyor ki?  Başbakanın tavrı, kişiliği, siyasette ki yumruğu masaya vurması ile gerçek liderliğinin etkisi ile kimi işaret etti ise kimseden TIK çıkaramıyordu. Ama bu durum Davutoğlu ile devam edecek mi, etmeyecek mi göreceğiz. Eğer ki bu noktada çatırdı ve kopmalar başlamazsa inanın ki daha uzun süre AK Parti yoluna devam edecektir.

Ama bu yolda ki uzun soluğu göreceksiniz artık bu gün itibari ile Eski olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül belirleyecektir. Gül bakalım tabiri caizse halkın deyimi ile "At'tan inip, eşeğe binme" muhabbetlerinde ki gibi yeniden siyasete girecek, yeni kadro ve yol mu tutacak? Yoksa AK Partinin Olağan kongresinde aday olup Genel Başkan ve Başbakanlığı almak mı isteyecek?

Meselenin özü, AK Partinin veya 2015 hemen öncesi ve sonrasında bu kararlar ülkenin geleceğini belirleyecektir. Ama muhalefet belki de ilk kez bu kadar heyecanlı 13 yıl sonra...

En azından Erdoğan artık karşılarında aleni yok. Davutoğlu hem kendisini teşkilata ve halka anlatana kadar, hem ülkenin sorunlarını her yönü ile ele alıp uğraşırken siyasette ne kadar başarılı olacak göreceğiz. Yani ülkenin gelecek ayları çok hareketli olacak. Milletvekili adayı olan- olmayan artık küsme dönemine mutlaka girecektir. Yan kapıları da hazır olması nedeni ile bu korkulu yol belli ediyor kendisini.

Sonuç olarak gelecek günler endişeli değil denilse de korkulu rüyalarla yatıp kalkacaklarına iddiaya girerim.  Tek rahatlık cumhurbaşkanı olsam da partimle eş çalışmaya ülke ve halkın içim çalışmaya devam edeceğim sözleri biraz rahatlatıyor.

Ve bu düşüncelerle 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtemel yeni Hükümeti kuracak AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yeni görevlerinde başarılar diliyor hayırlı olmasını diliyorum.

ÜLKEMİZİN YENİ TÜRKİYE İDDİASI İLE ÇIKTIĞI YOLUNDA Kİ YENİ KADROLARI HERKESE HAYIRLI OLSUN...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi