Davutoğlu: Bakanlar Kurulu'nun İlk Gündemi Asansör Kazası

Davutoğlu: Bakanlar Kurulunun İlk Gündemi Asansör Kazası
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 10 kişinin hayatını kaybettiği İstanbul'daki asansör kazasının yarın Bakanlar Kurulu'nun ilk gündem maddesi olacağını belirtti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 10 kişinin hayatını kaybettiği İstanbul’daki asansör kazasının yarın Bakanlar Kurulu’nun ilk gündem maddesi olacağını belirterek, "İhmal varsa, sebepler varsa derinlemesine araştırılacak. Bu konuda bütün sorumlularla ilgili olarak en derin soruşturma ve araştırma yapılacak. Bu olayın açıklığa kavuşturulması ve olayla ilgili hususun karanlıkta kalmaması gerekiyor." dedi.

"VATANDAŞLARA ALLAH SABIR VERSİN"

Konya'da bulunan Başbakan Davutoğlu Taşkent ilçesine hareketi öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Şişli Mecidiyeköy’de 10 işçinin hayatını kaybettiği rezidans inşaatında meydana gelen asansör kazasını sorması üzerine Davutoğlu, ailelere taziyelerini ifade ettikten sonra özetle şunları söyledi: "Vatandaşlara Allah sabır versin. Acı verici ve üzüntü verici bir olay. Adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. İhmal varsa, sebepler varsa derinlemesine araştırılacak. Bu konuda bütün sorumlularla ilgili olarak en derin soruşturma ve araştırma yapılacak. Bu olayın açıklığa kavuşturulması ve olayla ilgili hususun karanlıkta kalmaması gerekiyor."

"İŞ GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ ELE ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLERİ ARAŞTIRACAĞIZ"

"İş güvenliği konusunda genel olarak ele alınması gereken önlemleri araştıracağız. Aileler için hukuki anlamda, atılması gereken adımlar yapılacaktır. Mağdur olmamaları sağlanacaktır. Yarın ki Bakanlar Kurulutoplantısında, yardımlarımız değerlendirilecektir. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde iş güvenliği ile ilgili hangi önlemler alındıysa onları alacağız."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir