Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’na öyle bir cevap verdi ki!

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’na öyle bir cevap verdi ki!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ’güvenlik zafiyeti’ açıklamalarına ilişkin, "Seçime giderken ortada olabilecek riskleri gördüğü için anayasal hükümetin içinde yer almadı.

 Gelseydi güvenlik zafiyeti olmasaydı. Kendisi, gelseydi katılsaydı kendisi bizzat Başbakan Yardımcısı olsaydı Milli Güvenlik Kurulu’nda olurdu" dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TGRT Haber canlı yayınında Başbakan’la Özel Programı’nda TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan ve İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol’un sorularını cevapladı. Kılıçdaroğlu’nun ’güvenlik zafiyeti’ olduğu yönündeki açıklamalarını değerlendiren Davutoğlu, "Gelseydi güvenlik zafiyeti olmasaydı. Kendisi, gelseydi katılsaydı kendisi bizzat Başbakan Yardımcısı olsaydı Milli Güvenlik Kurulu’nda olurdu. Bütün şuanda güvenlik toplantılarında Tuğrul Türkeş orada. İlk andan itibaren de AK Partililerle ayrı dar bir kabine kurmadım. Gelseydi Kılıçdaroğlu da Bahçeli de orada olurdu, hep beraber bu ülkenin sorunlarını çözerdik, hep beraber bu ülkeyi seçime götürürdük. Hadi onlar gelmiyor. Başka diğer arkadaşlarına teklif yaptık, onların gelmelerine izin verseydi. Bu, ucuz kahramanlık, bu çok ucuz bir siyaset. Sorumluluğu almayacaksın, kenara çekilip gözlemcilik yapacaksın. ’Türkiye, Ortadoğu’ya bulaşmamalı’, sanki bunun aksini söyleyen varmış gibi. Türkiye denilen ülke hepimizin. Yapmamaları dediğin şeyi, gelip hükümete girseydin ve yapılmasaydı ya da yapıldı denilen şey yapılsaydı. Sen olsaydın, kabineye girseydiniz. kabinede olsaydınız. Ahkam kesmek kolay, ülke yönetmek ahkam kesmekle olmaz, sorumluluk duygusu hissedeceksiniz. Sayın Bahçeli ülkeyi yönetmekten korktuğu için her şeye hayır dedi. Sayın kılıçdaroğlu da seçime giderken ortada olabilecek riskleri gördüğü için anayasal hükümetin içinde yer almadı. Biz de yer almamış olsaydık, parti hesabıyla ya seçime giderken ben niye sorumluluk alayım? Diğer partiler gibi miting meydanlarını gezeyim, halkı gezeyim, bakın AK Parti olmayınca neler oluyor görün diye ahkam keseyim diyebilirdik, ama demedik. Çünkü, siyaset ülke için vardır, ülke siyaset için değil. Bu ülke eğer zaaf gösterirse bizim siyasetimizin anlamı, zemini kalmaz. Ülkeyi zaafta göstermek, hiçbir siyasi lidere yakışmıyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir