Davut Dalgıç adı Öğretmenevinde yaşatılacak mı?

Davut Dalgıç adı Öğretmenevinde yaşatılacak mı?
Çarşamba İlçesi’nde 2009 yılında yapımına başlanılan Öğretmenevi’nin yeni hizmet binasının inşaatı tamamlanırken,

Yeni yapılan öğretmenevine kurumda 2012 yılında hayatını kaybeden eski Müdür "Davut Dalgıç" isminin verilmesi konuşulmaya ve gündeme getirilmeye başlandığı iddia ediliyor.

HABER-FOTO: Nuri ŞEKER- Y.Emre TÜRKYILMAZ

Çarşamba İlçesi’nde 2009 yılında inşasına başlanılan ve bu yıl tamamlanan Çarşamba Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu, 66 yataklı olacak şekilde yapıldığı öğrenildi. Bina inşaatı geçtiğimiz günlerde tamamlandığı ve önümüzde ki günlerde Çarşamba asıl sorumlularına teslim edileceği iddia edildi. Çarşamba Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu inşaatının maliyeti yaklaşık 2 milyon 300 TL bulduğu öğrenilirken yetkililere yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre Eylül ayında taşınma ve yeni bina da hizmet vermeye başlanacağı öğrenildi.

Çarşamba Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu inşaatının tamamlanması ve akabinde devir teslim işlemleri yapılmasının ardından açılıştan önce 2003-2010 tarihleri arasında Çarşamba Öğretmenevi Müdürlüğü görevini de yapan ve yine 22 Mayıs 2012 yılında ani rahatsızlığı ile hayata veda eden Çarşamba'nın öz evladı ve eğitim camiasında sevilen Davut Dalgıç'ın adının yeni Öğretmenevi binasına verilmesi gündeme geldi.

davut-dalgic.20150707113230.jpg

Bu konu ilk olarak Dalgıç'ın vefatı sonrasında dönemin AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse ve dönemin İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker tarafından gündeme getirilmiş ancak inşaatın tamamlanmaması nedeni ile bu konu askıya alınmıştı. İnşaatın tamamlanması ile birlikte eğitim camiası şimdi bu binaya Davut Dalgıç adı verilerek hizmete açılması gerektiğini konuşarak gündeme getiriyor.

Bu arada edindiğimiz bilgilere göre konu o dönem de Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilmiş ancak  bir kesim tarafından uygun görülmediği iddia edilmişti. Şimdi gözler yeni binanın Eylül Ayında hizmete açılmadan önce "Çarşamba Davut Dalgıç Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu" ismi verilerek  tabelasının asılması ve açılış gününde vefa örneği gösterilmesi ve bu isimle hizmete açılması bekleniyor.

İLGİ HABER LİNKLERİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

http://www.haberler.com/carsamba-ilce-milli-egitim-sube-muduru-dalgic-4661997-haberi/

http://www.haber3.com/davut-dalgic-adi-ogretmenevinde-yasatilacak-2146436h.htm
https://www.haberexpres.com.tr/davut-dalgic-adi-ogretmenevinde-yasatilacak-17047h.htm


İNŞAATIN KISA ÖYKKÜSÜ:

Çarşamba Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu inşaatının ilçede büyük ihtiyaç olduğunu belirten Öğretmenevi Müdürü Davut Dalgıç,  arsa bulunması için yoğun tempoda mücadele etmiş ve yıllarca mücadelesinden vazgeçmemişti. 2009 yılına gelindiğinde bu gün inşaatı tamamlanan arazi alınarak inşaatına Çarşamba Belediye Başkanlığı tarafından başlanılmış ve su basmanı tabir edilen temel bölümü tamamlandıktan sonra Ödenek yetersizliğinden kaderine terk edilmişti.

Yılan hikayesine döndürülen ve sık sık yarım kalan inşaat haberlerini gündeme taşıyan Haber Expres Gazetesinin haberleri sonunda önce dönemin İmar ve İskan Bakanı Mustafa Demir önce talimat vermiş ancak inşaata başlanılmamıştı. Daha sonra Gençlik ve Spor Bakanı olan Suat Kılıç, Samsun Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Çarşamba Belediye Başkanına Özel İdare ve iki belediyenin birlikte ortak şekilde inşaatın acil başlanarak tamamlanması talimatını vermişti. Kapanmadan önce İl Özel İdareden gelen maddi kaynak ve Belediyelerin kaynakları ile 2012 yılında yeniden inşaatına başlandı ve bu yıl inşaat sonunda tamamlanarak hizmete açılmaya hazır hale getirildi. Bazı küçük eksiklerinin tamamlanması ile birlikte devir işlemi yapılarak Eylül ayında hizmete açılması bekleniyor.

ÖĞRETMENEVİNE ADI VERİLMESİ İSTENEN DAVUT DALGIÇ KİMDİR?

       1971 Bafracalı Köyünde doğan Şube Müdürümüz Davut DALGIÇ ilkokulu aynı köyde bitirdikten sonra ortaokulu İmam Hatip Lisesinde okuyup 1989 yılında mezun oldu. 1989 yılında İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik  bölümünü kazandı.1993 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Fen edebiyat  Fakültesi  Fizik  bölümünden mezun oldu. 1995 yılında Adıyaman’ın Kahta ilçesinde ilk görevine başladı. Sırasıyla  Bafra, Çarşamba Sarıtekke’de öğretmen, Çarşamba’da öğretmenevi Müdürlüğü görev,ine atandı. Öğretmenevi Müdürlüğü süresince yeni bir bina için büyük mücadele veren Dalgıç, daha sonra Öğretmenevi Müdürlüğü görevinden Ömerli Galip Öztürk  İlköğretim Okulu Müdürlüğü  görevlerini yerine getirdikten sonra Çarşamba İlçe milli Eğitim Şube Müdürü  olarak  atandı. Milli Eğitim şube Müdürü iken geçirdiği ani rahatsızlık sonrasında hayata veda eden Davut Dalgıç, evli ve üç çocuk babasıydı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber