Darbe girişimine traktörlü tepki

Darbe girişimine traktörlü tepki
Samsun’un Atakum ilçesinde çiftçiler traktörleriyle konvoy yaparak darbe girişimine tepki gösterdi, demokrasi nöbetine destek verdi.

Atakum Belediyesi yanında devam eden demokrasi nöbeti, Kur’an-ı Kerim tilavetleri, şiir dinletileri ve mehter gösterileri eşliğinde sürüyor. Hain darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren sokaklara dökülen ve milli bir kahramanlık destanı yazan Türk milletinin, demokrasi nöbetleriyle bu destanı sürdürdüklerini söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, demokrasi nöbetlerine ikinci bir talimata kadar kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.
Atakum Belediyesi hizmet binasının yanında bulunan alanda devam eden Demokrasi Nöbeti, Atakumluların yanı sıra resmi kurumların yöneticileri ile çalışanları, STK temsilcileri, siyasiler ve iş adamlarının yoğun katılımıyla devam ediyor. Demokrasi nöbetlerine sağlanan yoğun katılımın, milli iradeye gösterilen sahiplenmenin bir parçası olduğunu söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. İçeriden ve dışarıdan şer odakları, ülkemizdeki birliği, beraberliği, milli iradeyi, demokrasiyi hedef almış durumda. 15 Temmuz gecesi sokaklara dökülerek tankların önüne yatan ve darbe girişimini ilk saatlerinde etkisiz hale getiren milletimiz, bir destana imza atmıştır. Demokrasi nöbetleri de bu destanın devamıdır. Atakum ilçesinde aralıksız ve kararlılıkla sürdürdüğümüz demokrasi nöbetimizde sabahın ilk ışıklarına kadar vatandaşlarımızla birlikteyiz. İnanıyoruz ki milletimizin bu dik duruşu, bütün hainlere bir ders olmuştur. Farklı siyasi görüşlerde olsa da, milletimiz söz konusu vatan olduğunda neler yapabileceğini göstermiştir, göstermeye de devam ediyor. Bu anlamda Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın, hain girişim anlarında gösterdiği dik duruş, bu milletin en büyük güç kaynağı olmuştur. Milletimiz, devletinin arkasında dimdik durmuştur” dedi.
Atakum ilçesinde devam eden demokrasi nöbetine katılan Yıldırımlar Mehter Topluluğu, Atakumlulara gurur dolu anlar yaşattı. Mehter marşlarına hep bir ağızdan eşlik eden Atakumlular, salladıkları Türk bayraklarıyla alanı bayram yerine çevirdi. Nöbetin başladığı günden bu yana çok sayıda federasyon, dernek ve STK’nın destek verdiği nöbette en büyük ilgiyi ise Atakum’un üst kesimlerinde kalan mahallelerin sakinleri gördü. Büyükşehir Yasası’ndan önce köy statüsünde olan ve yasa ile mahalle statüsüne geçen yerleşim merkezlerindeki vatandaşlar, yüzlerce traktör ile nöbet alanına katıldı. Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve AK Parti Atakum İlçe Başkanı Ömer Faruk Şahin, traktör konvoyunu yolda karşıladı. Kadın, erkek, genç, yaşlı demeden traktörlerle yollara düşen vatandaşlar, bölücü terör örgütlerine sert tepki gösterdi. Başkan Taşçı, “Köylü milletin efendisidir sözünün ne kadar doğru olduğunu burada bir kez daha gördük. Biz de bu birlik ve beraberlik oldukça hainler asla hedeflerine ulaşamayacaklar” ifadelerini kullandı.

Her kesimden destek
Öte yandan, Atakum Belediyesi yanında sürdürülen demokrasi nöbeti, farklı siyasi görüşlerden vatandaşların 'vatan hainlerine' tepkisine sahne oluyor. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, nöbet alanında tamamen demokrasinin hakim olduğunu ifade ederek, vatandaşlarla çekilen bir fotoğrafını da buna örnek olarak sosyal medya hesabından paylaştı. Facebook hesabından yaptığı paylaşımda Başkan Taşçı, rabia işareti, zafer işareti ve bozkurt işareti yapan üç gence işaret eden Başkan Taşçı, bu durumdan duyduğu mutluluğu, "Demokrasi nöbetimizde birlik ve beraberlik var, kardeşlik var, vatan aşkı var. Bu fotoğrafa dikkatli bakmanızı rica ediyoruz. Sağımda 'rabia' işareti yapan bir genç, solumda 'zafer' işareti yapan bir genç ve arkamda 'bozkurt' işareti yapan bir genç var. Farklı siyasi görüşlerde olsalar da onlar 'vatan' ne demek, çok iyi biliyorlar! Allah ülkemizin bu son dönemde yaşadığı birliği ve beraberliği daim eylesin inşallah. Söz konusu vatan olduğunda, gerisinin teferruat olduğunu bilen bir nesil ile omuz omuza demokrasi nöbetimizi sürdürüyoruz" sözleriyle aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir