Darbe girişiminde vurulan mühendisten darbeciler hakkında suç duyurusu

Darbe girişiminde vurulan mühendisten darbeciler hakkında suç duyurusu
15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul'da cuntacılar tarafından vurularak yaralanan Samsunlu mühendis Metin Bağ, darbeye teşebbüs eden hainler hakkında suç duyurusunda bulundu. Yaşadığı dehşet dolu anları anlatan Bağ, “Bu vatana canımız feda" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde inşaat mühendisi olarak görev yapan 3 çocuk babası 41 yaşındaki Metin Bağ, yıllık izninde İstanbul'a gitti. 15 Temmuz darbe akşamı İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde gezerken darbe girişimi ile karşı karşıya kalınca burada darbecilere engel olmak isterken askerler tarafından silahla vurulan Bağ, her iki bacağından da yaralandı. Ölümden dönen Bağ, Samsun'a dönünce darbeciler hakkında avukatı Mustafa Remzi Toprak aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmek üzere Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na 'Anayasal düzeni silah zoruyla ortadan kaldırmak' suçundan suç duyurusunda bulundu.
Yaşadığı dehşet dolu anları anlatan Metin Bağ, "15 Temmuz akşamı İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeydim. Tabi olağanüstü bir hareketlilik olduğunu görünce İstanbul'un merkezi olarak Taksim'e gidelim dedik. Ne olup ne bittiğini orada anlarız dedik. İstiklal Caddesi'nin Taksim çıkışına vardığımızda askerlerin Taksim Meydanı'nı abluka altına aldığını ve polislerin de bir tarafta beklediğini gördük. Olağanüstü bir durum olduğunu anladık. Meydanın diğer tarafına, polislerin yanına geçme gereğini hissettik. Çünkü askerlerle en ufak bir diyalog kurma imkanımız yoktu. Kendilerine ne yapmak istediklerini sormamıza rağmen herhangi bir cevap vermediler. Polislerin yanına gittiğimizde isminin sonradan İsmail olduğunu öğrendiğim ve onunla aynı milletten olduğum için gurur duyduğum Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü'nün mesai arkadaşlarına, ‘Bu gece burada belki şehit olacağım. Eğer ben ölürsem görev sende, sen ölürsen görev sende, sen ölürsen görev sende’ diye sırayla bütün müdürlerine görev paylaşımı yaptı. Böyle bir olağanüstü olay cereyan ettiğinde biz de tarafımızı belli etmek zorunda kaldık. Biz de devletimizin yanında olduk" dedi.
Kendilerinin devletin ve polisin yanında olması gerektiğini hissettiklerini ifade eden Metin Bağ, "Sivil halk olarak askerlerle, üsteğmen ile iletişim kurmak istedik. Kendilerine yaptıklarının hukuksuz olduğunu, buranın muz cumhuriyeti olmadığını, buranın kanunlar ile idare edildiğini ve yanlış yaptıklarını, bizim halk olduğumuzu, karşımızda değil yanımızda olmaları gerektiğini defalarla söylememize rağmen bize sert bir şekilde müdahale ettiler. Hatta ilk müdahalede sağ kulağıma dipçikle vurdular. İlk darbeyi orada aldık. Bizi geri püskürtmeye çalıştılar. İlerleyen saatlerde Gezi Parkı tarafında iki kamyon asker vardı. Onları sivil halk direnişi ile püskürttük. Kamyonlara binip alanı terk etmek zorunda kaldılar. Anıtın çevresinde sıralanan askerleri de püskürtmek ve meydanı halk olarak ele geçirmek için yanlarına gittik ve birden silahlar ateşlendi. Kaçışmaya başladık. 7-8 kişi vurularak yere serildiğimizi hatırlıyorum. Her iki ayaklarımdan ve bacağımdan vuruldum. Ayağımda da hala kurşun parçaları var. Yere uzanınca bir sıcaklık hissettim. Benden daha çok vahim durumda olanlar vardı. Sağolsun halkımız bizi hemen oradan güvenlikli bölge olarak gördüğü polisimizin yanına götürdü. Daha sonra gelen ambulanslarla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldık. Hastanede bizden daha kötü, daha acı tablolar vardı. Çok daha vahim durumda olanlar, çok daha hayati tehlikesi olanlar vardı. Oluk oluk kan akan insanlar vardı. Onları görünce halimize şükrettik ve bizim yaralanmamız hiçbir şey değildi. Gecenin ilerleyen saatlerinde doktorlar bizimle uğraşmasınlar, bizden daha vahim durumda olanlar var, onları tedavi etsinler diye kendi isteğimizle hastaneden ayrıldık. Doktorların yükünü hafifletelim diye hastaneden ayrıldık. Ben böyle kahraman bir milletin ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Allah bir daha ülkemize böyle bir olay yaşatmasın. Kendi adıma Allah'a şükrediyorum, vatan için Taksim Meydanı’nda kanımı akıtmayı bana nasip etti" şeklinde konuştu.
Metin Bağ, darbecilerin en ağır şekilde cezalandırılması için suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, "Ben birey olarak ne yapmam gerekiyorsa onu yaptım. Darbeciler hakkında suç duyurusunda bulundum. Böyle bir olaya ve darbeyi düşünenlerin de bir kere daha düşünmesi için hukuki yollarla her türlü hakkımızı arayacağız. Devletimiz, milletimiz var olsun" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir