Dalgıç Polislerden Cankurtaranlara Eğitim

Dalgıç Polislerden Cankurtaranlara Eğitim
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından belediyelerde cankurtaranlık yapan personele eğitim verildi.

Deniz Liman Şube Müdürlüğü’ne bağlı polisler, denizde meydana gelebilecek boğulma vakalarının önüne geçmek ve azaltmak amacıyla cankurtaranların da katıldığı bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Atakum Belediyesi Kültür Merkezi Sinema Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Deniz Liman Şube Müdürü Osman Seracettin Karaca, Müdür Yardımcısı İrfan Kıpçak, dalgıç polisler Osman Açık, Ahmet Turan, Şenol İskender ve eğitim alan cankurtaranlar katıldı. Bilgilendirme toplantısında, Karadeniz’in ve sahilin özellikleri, boğulma vakalarında uygulanacak yöntemler ile tecrübeler cankurtaranlara aktarıldı.

 

2014 YILINDA 28, 2015 YILINDA 12 BOĞULMA VAKASI MEYDANA GELDİ

Deniz Liman Şube Müdürlüğü ekiplerinin paylaştıkları istatistik bilgilere göre, Samsun’da 2014 yılında 74 boğulma vakasından 28’i hayatını kaybetti. 2015 yılında ise verilen eğitimlerden sonra tüm Samsun genelinde 57 boğulma vakası meydana geldi, bu vakalardan 5’i il merkezi olmak üzere 12'si hayatını kaybetti.

Bilgilendirme toplantıları ile boğulma vakalarının en aza indirilmesi hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir