“Daha Yeşil Bir Kampüs, Daha Yeşil Bir Çarşamba”

“Daha Yeşil Bir Kampüs, Daha Yeşil Bir Çarşamba”
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü 2. Sınıf öğrencileri, “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında Çarşamba’da bir takım etkinlikler gerçekleştirildi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü 2. Sınıf öğrencileri Tarih Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hakan Tan’ın yürütücülüğünü yapmış olduğu “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında Çarşamba’da bir takım etkinlikler gerçekleştirildi. Bu kapsamda, daha yeşil bir kampus daha yeşil bir Çarşamba düşüncesiyle yola çıkan öğrenciler, fakültelerinin yer aldığı Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’nde ağaç dikimi etkinliği gerçekleştirdi. Hayvanları da unutmayan öğrenciler, kedilerin soğuk havalardan etkilenmemesi adına kendi imkanları ile barınaklar oluşturdular. Aynı zamanda Çarşamba esnafı ile de bir araya gelerek, hayvan hakları hakkında bilgilendirmede bulundular.
whatsapp-image-2024-01-19-at-10-18-27-2.jpeg
Çarşamba ilçesinde eğitim öğretim gören minik öğrenciler için de iklim değişikliği ve orman yangınları hakkında bilgilendirme sunumu yapan Çarşamba İnsan ve Tarih Bölümü öğrencisi Beyzanur Şahin, gerçekleştirmiş olduğu sunumun ardından öğrencilere tohum kalem hediye ederek, çevre bilincinin gelişmesini amaçlamıştır. Minik öğrencilerin motivasyonunu yükseltmek ve eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamak adına bazı faaliyetlere de imza atan üniversite öğrencileri, palyaço kılığına girerek öğrencilere unutamayacakları bir gün yaşattılar.
whatsapp-image-2024-01-19-at-10-18-26-3.jpeg
Tüm bu etkinliklerin yanında aynı zamanda toplumun birer parçaları olduğu düşüncesinden hareketle, kendi sosyal yeteneklerini geliştirmek için de Çarşamba Gençlik Merkezi’nde birbirinden farklı kurslara da katılım sağladılar.

whatsapp-image-2024-01-19-at-10-18-27.jpeg

whatsapp-image-2024-01-19-at-10-18-26.jpeg

Kaynak:İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber