Dağıtıcılar Benzine Zam İstiyor

Dağıtıcılar Benzine Zam İstiyor
Dağıtım şirketlerinin 2014’ün ardından 2015 yılına da zararla kapatacağına dikkat çeken PETDER Başkanı Martin Thomsen "Sektörün faaliyetlerine devam edebilmesi için litre başına 10 kuruş daha fazla marja ihtiyacı var” dedi

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre, Petrol Sanayi Derneği Başkanı Martin Thomsen, Enerji Gazetecileri ve Medya Derneği (EGAD) Yönetim Kurulu Üyeleri’yle bir araya gelerek sektörle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ham petrol fiyatlarıyla benzin ve motorin fiyatlarının senkronize hareket etmediğini kaydeden Thomsen, “Yani petrol fiyatlarının düşmesi hemen ardından ürün fiyatları düşecek anlamına gelmeyebilir” dedi. Akaryakıtı dolarla alıp TL olarak sattıklarını hatırlatan Thomsen, bu yüzden kur hareketlerinin de pompa fiyatlarını etkilediğini vurguladı.

Martin Thomsen, EPDK’nın tavan fiyat uygulamasına gerekçe gösterdiği “dağıtım kârı yüksek” değerlendirmesine ilişkin şunları söyledi: “EPDK Türkiye’deki kâr marjlarını İtalya, İngiltere, Fransa ve Almanya ile karşılaştırıyor. Bu pazarların bazılarında çalıştım. O ülkelere kıyasla Türkiye’de litre başına 10-12 kuruş daha fazla maliyet var. Başkan Yılmaz’a (Mustafa Yılmaz) şunu söyledik. Siz Türkiye’de operasyonlarımızı sürdürebilmemiz için maliyetleri düşürün, biz de marjları düşürelim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir