ÇYDD, Kızılot Köyünde Anaokulu açtı

ÇYDD, Kızılot Köyünde Anaokulu açtı
ÇYDD tarafından anaokulu sınıfı malzeme desteği yapılan Kızılot Burçin Uysal İlköğretim Okulu bünyesinde ki Anaokulu törenle eğitime kazandırıldı.

FOTO-GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Kızılot İlkokul binası bünyesinde oluşturulan Anaokulu sınıfı için çalışma başlatan Okul idaresi ÇYDD Samsun Şube Başkanlığına ulaşarak malzeme desteğini almayı başardı. ÇYDD de tarafından kısa süre içinde anaokulu sınıfı için masa, sandalye, dolap, projektör gibi malzeme desteği ile anaokulunun açılarak eğitime kazandırılması sağlandı. Anaokulunun eğitime kazandırılması nedeni ile Kızılot Köyü İlkokul bahçesinde gerçekleştirilen törende Ortaokul Müdürü  konuşma yaptı. Konuşmasında başta Köy Muhtarı Ömer Biçer'in Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine başvuruları akabinde Kızılot Burçin Uysal İlköğretim Okulunun ikinci bir anasınıfı kazanmasını sağladığını dile getirdi.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ 

Ortaokul Müdüründen sonra kısa bir konuşma yapan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Proje Sorumlusu ve Dernek Şişli Şubesi Başkanı Aysun Ünal; “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin misyonu vizyonu ve çalışmaları” hakkında bilgi verdikten sonra “sizleri tanımaktan mutluluk duyuyorum, çocuklarımızı ileri taşıyacak olan projelerde birlikte olmak istiyoruz” diyerek sözü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Samsun Başkanı Yaşar Sezen’e bıraktı.

Başkan Sezen, Samsun’da 9. Anaokulu'nu açmalarından kaynaklanan sevinçlerini belirterek, "Samsun şubesi olarak çocuklarımızın okullarda kitap ile buluşmaları için planlanan projeleri ve her 21 Mart ta topluma kitap okuma sevgisini aşılamaya çalıştıklarını” ve “kız çocuklarının okula gitmesi için teşvikte bulunan ve Kardelen adlı burslarının” içeren projelerden bahsetti.

İlçe Mili Eğitimine kazandırılan yeni anaokulu töreninde İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş “okul öncesi öğretimin oransal olarak düşüklüğünden” bahsederek “projenin ne denli yararlı olduğundan” bahsederek “okul kütüphanesi için dernekten talepte bulunduklarını” söyledi. Aktaş, ayrıca ilçemize ÇYDD yöneticilerimizle de görüştüğünü ve Z Kütüphane için kendilerinden en azından 2 Z Kütüphane yapılması için yardım ve desteklerini beklediklerini belirtti.

Son olarak İlçemize kazandırılan Anaokulu için ÇYDD yetkilileri ile Köy Muhtarı Biçer ile okul yöneticilerine teşekkür eden İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, "İnanıyorum eğitim kalitemiz arttıkça geleceğimiz daha garanti altına alınmış olacaktır" dedi. Yıldız, bu nedenle Almanya ve Çin buna en güzel devletlerdir. 2. Dünya savaşından yıkılmış, yok olmaya yüz tutmuş bir millet olarak çıkmalarına rağmen eğitimli insanlarına sahip çıkarak kısa sürede yeniden dünyada söz sahibi haline geldiklerini belirtti.

Konuşmalardan sonra Anaokulunun yapımı ve eğitime kazandırılması noktasında destek veren ÇYDD yöneticilerine, Köy Muhtarına plaketler verilerek teşekkür edildi. Tören son olarak Kızılot Köyü İlkokul binası eğitim verilen anaokulunun yeniden düzenlenerek eğitime açılmasını sembolik kurdele kesimi ile yeniden açtılar. Anaokulu öğrencileri ile bir süre sohbet eden Yıldız, ÇYDD yetkilileri ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aktaş, ÇYDD nin öğrencilere getirdiği kırtasiye yardımlarını dağıtmaları sonrasında tören sona erdi.

Kutlamalarla ve eğlencelerle sürdürülen anaokulu açılışına Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Kızılot Burçin Uysal İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Çakır, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği proje sorumlusu Aysel Ünal ve Samsun Başkanı Yaşar Sezen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş katıldı.

HABER-FOTO: Nuri Oğuzhan ŞEKER- Engin ÇAĞATAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber