Cumhuriyetin 100.yılı için 100 güvercin uçuruldu

Cumhuriyetin 100.yılı için 100 güvercin uçuruldu
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurumları Türkiye Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği, ''Yarının Liderleri Zirvesi'' programında 25 Üniversiteden 650 öğrenciyi bir araya geldi.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı konferans salonunda düzenlenen programa Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay ve MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Zuhal Topçu katıldı.

HABER MERKEZİ

Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek gençlerin katıldığı programda Bakan Kılıç ve öğrenciler Cumhuriyetimizin 100. yılı için barış ve umut adına 100 güvercin uçuruldu.

‘Ecdadımız kimsenin rızkına tebelleş olmadı’

Ecdadımızın egemen olduğu kıtalarda sömürgecilik yapmadığını vurgulayan Bakan Kılıç,’’ Ecdadımız Bilimi fenni sanatı adaleti kıtalara egemen kılmak için uğraştı. Kimsenin petrolüne kimsenin kumaşına kimsenin ipeğine kimsenin altınına el koymadı. Diyorlar ya o zaman petrol doğalgaz yoktu. Olsaydı Osmanlı petrol doğalgaz rezervlerine konardı diye. Petrol doğalgaz yoktu ama dönemin zenginlik kaynakları az önce saydığım unsurlardı. Biz bu unsurların hiçbirine el koymak için kimsenin rızkına kaderine coğrafyasına toprağına tebelleş olmadık. Ondan dolayı İnsanlık bugün bizi o günkü gibi özlüyor. İnsanlık bizim temsil ettiğimiz değerlere yeniden gidelim her kıtada at koşturalım diye değil ama en azından uluslar arası platformlarda hak arama ortamlarında dini ne olursa olsun ırkı ne olursa olsun rengi ne olursa olsun her halktan her inanıştan insanın hukukunu koruyabilelim diye insanlık bize özlem duyuyor’’ şeklinde konuştu. 

 ‘Sessiz milyonların sesi olmalıyız’

Bakan Suat Kılıç, ‘’Kendinize bir koltuk belirlemek değil, hizmet yöntemi belirlemek durumundasınız. Milletimize hizmet etmek, bayrağımıza hizmet etmek, insanlığa hizmet etmek, ezilenlerin sesi olmak soluğu olmak zorundasınız. Mensubu olduğum siyasi hareketin 14 Ağustos 2001 deki kuruluş felsefesi şöyleydi. “Sessiz Milyonların Sesi Olmak”  bakınız iktidar olmak değil, Başbakan olmak değil, yönetimi bütün unsurları ile ele avuca almak değil, “Sessiz Milyonların Ses Olmak’’ tı. Yarının liderleri olmaya hevesiniz var, yarının liderleri olmak için adeta iğnenin deliğinden geçercesine hassas bir süreçten geçerek az sayıdaki katılımcı gencin arasına girmeye hak kazandınız.  Eminim ki demokrasi tarihimizde çok önemli bir yerde olan 3 Kasım 2002 seçimlerinin öncesindeki süreci ve seçim sürecini de mutlaka analiz ettiniz etmişsinizdir’’ dedi.

‘Kavga etmemiz gereken şey cehalettir’

Bakan Kılıç, üniversitelerde yaşanan kavgalara da değindiği konuşmasında, ''Üniversitelerde gençlerin ideolojik nedenlerle kavgaya tutuştuğunu gördüğümde üzülüyorum. Düşman kendi milletimiz dışında. Kavga etmemiz gereken şey cehalettir, bilgisizliktir. Kavga etmemiz gereken şey sevgisizliktir, değerleri tanımamaktır. Üniversite gençliği arasındaki kavganın gerekçesi olamaz. Varsa bir fikri bunu ifade eder, seslendirir'' dedi.

Üniversiteler Özgürlük Ortamıdır

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel