“CUMHURİYET KUTLAMALARI ENGELLENEMEZ”

“CUMHURİYET KUTLAMALARI ENGELLENEMEZ”
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na ilişkin açıklamalarda bulundu.

    CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, "19 Mayıs 1919'da Samsun'umuzdan ilk kıvılcımın çakılmasıyla başlayan Kurtuluş mücadelesi emperyalistlere karşı Var olma savaşımı, 29 Ekim 1923'te ilan edilen Cumhuriyet ise, yeniden dirilişimizin simgesidir. Türkiye, Kurtuluş Savaşı'yla emperyalist düşmandan, Cumhuriyet aydınlanması ve devrimiyle, çağdışılıktan kurtulmuştur.

   Milletvekili Zeybek, "Cumhuriyet, ümmetçilik yerine ulusçuluğu, kulluk yerine vatandaşlığı, kişi iktidarı yerine millet egemenliğini, bağnazlık yerine akıl ve bilimin rehberliğini savunan aydınlanma ve çağdaşlaşma rejimidir. 97 yıl önce gerçekleştirilen bu devrim, zihni atılım, türlü iç ve dış sabotajlara, engellemelere rağmen dimdik ayaktadır, Covit-19 gerekçe, bahaneleriyle Cumhuriyetin kutlanmasını insanlarımızın yüreğinden silemez, Cumhuriyet ilelebet yaşamaya devam edecektir.

    Türkiye insanı, Cumhuriyet rejimi ile saltanatın kulu olmaktan çıkıp vatandaş konumuna yükselmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur. Ulu Önder Atatürk'ün deyişiyle, "Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir." Cumhuriyet kula kulluk etmeyi bitirmiş, herkese, kadın-erkek demeden, ırk-din-dil-mezhep ayrımı gözetmeksizin yönetime katılma imkanını yaratmıştır. Cumhuriyet bireyin özgürleşmesidir, fırsat eşitliğidir, kadın-erkek eşitliğidir. Cumhuriyet ile üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü egemen kılınmıştır.

   Cumhuriyet, yönetim biçimi olmasının ötesinde bir aydınlanma ve çağdaşlaşma tasarımıdır. Cumhuriyet, bilgisizliğe, bağnazlığa, karşı verilen savaşımın adıdır. Türkiye Cumhuriyet'i laik, demokratik hukuk devletidir. Yıllarca din sömürüsü ve bezirganlığı ile kula kulluk ettirilerek ezilen, biçare bırakılan vatandaş, özgürleşmiş, nefes almıştır. Yüce Atatürk, "Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır." diyerek rejimin korunmasında ve geliştirilmesinde izlenmesi gereken yolun akıl ve bilim rehberliği olduğunu vurgulamıştır.

   Cumhuriyet'i gururla, onurla ve mutlulukla kutladığımız 97.yılında bugün dahi onu içeriden ve dışarıdan yıkmak isteyecek dahili ve harici bedbahtlar olduğunun farkındayız, bilincindeyiz. Bu noktada, Yüce Önder Atatürk'ün,

   "Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyet'i biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz." ifadelerinde belirttiği üzere gençlerimize inancımız, güvenimiz tamdır.

   Milletvekili Zeybek, "Cumhuriyet'imizin 97. yılını kutlarken, bize bu büyük gururu ve mutluluğu yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyet devrimini gerçekleştirenleri içten sevgilerle, saygılarla selamlıyor, şükranlarımızı sunuyorum. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti " dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel