Cumhuriyet kadınlarımızla, kadınlarımız da Cumhuriyet'le değerli

Cumhuriyet kadınlarımızla, kadınlarımız da Cumhuriyet'le değerli
CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını kazandığı günün yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda "Cumhuriyet kadınlarımızla, kadınlarımız da Cumhuriyet'le değerli" dedi

Hancıoğlu'nun mesajı şöyle:

"84 yıl önce bugün, Türk kadınının özgür iradeye sahip bireyler olduğu tescillendi. Türk kadını 5 Aralık'ı, kendisine bu hakkı kazandıran Cumhuriyet'e olan minnet borcu ile daha büyük bir tutkuyla karşılıyor.

Türk kadını, tarih boyunca çalışarak, mücadele ederek büyük zorlukları aşmayı başarmış olsa da hâlâ hak ettiği değeri görememekte, geri plana itilmekte, zaman zaman da onur zedeleyici muameleye maruz kalabilmektedir.

Türk kadınının verdiği onur  mücadelesinde en büyük gücü, en büyük silahı, toplumumuzu çağdaşlaştıran adalet, demokrasi ve laiklik ilkeleridir. Ancak Türk kadınına güç veren bu ilkelerin, özellikle AKP iktidarları döneminde büyük darbeler aldığını da asla unutmayacağız.

1934'te Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından bizlere tanınan haklarımızın kağıt üzerinde kalmaması, toplumsal yaşamdaki statülerimizin yükseltilmesi ve siyasi yaşamda temsil gücümüzün,cinsiyet temelli değil liyakat temelli bir yaklaşımla üst seviyeye ulaşması konusunda verdiğimiz mücadeleyi, başarıya ulaşana dek kararlılıkla sürdüreceğiz.

Çünkü; Cumhuriyet kadınlarımızla, kadınlarımız da Cumhuriyet'le değerli!

Bu düşüncelerle, onurlu, gururlu, özgür irade sahibi, toplumumuzun direği, Cumhuriyet'imizin yılmaz bekçileri olan Türk kadınının, seçme ve seçilme hakkını kazanmasının 84. yıl dönümü kutlu olsun."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir