CUMHURBAŞKANIMIZ ‘DEDEN GİBİ OL’ DEDİ

CUMHURBAŞKANIMIZ ‘DEDEN GİBİ OL’ DEDİ
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, rahmetli dedesi İlyas Kılıç'ın CHP'den 5 dönem milletvekili seçildiğini hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlık yaptığı dönemde kendisine "Deden gibi ol" dediğini söyledi

Bakan Kılıç, Kanal 24'te yayınlanan "Gündem Özel" programında 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 1 Kasım seçimlerinde milletin AK Parti'ye büyük bir teveccüh gösterdiğini ve tek başına hükümet kurma görevi verdiğini belirten Kılıç, herkese teşekkür etti. Bakan Kılıç, seçim yenilgisi yaşayan bazı muhalefet partisi sözcülerinin açıklamalarını da eleştirerek, "Bunlar vatandaşla milletle arasındaki bağı koparmış zavallılardır" dedi.

AK Parti'nin zaferiyle sonuçlanan seçimlerin iktidara büyük bir sorumluluk yüklediğini söyleyen Kılıç, AK Parti'ye oy vermeyen vatandaşların da bu anlamda büyük beklentileri olduğunu belirtti. 78 milyonun beklentilerine dikkat çeken Kılıç, AK Parti'nin "cumhuriyetin 100. yılında Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına taşıma hedefi" olduğunun altını çizdi. 1 Kasım seçimlerinin Türkiye'de yapılan büyük değişikliklerin, reformların, atılımların bundan sonra da devam edeceği noktasındaki bir irade beyanı olduğunu anlatan Kılıç, "Her zaman dile getirdiğimiz gibi millete hizmetkar olmaya talibiz. Bizim amacımız bu. 2023, 2053, 2071 hedeflerimiz var" dedi.

 

"MİLLETLE ARASINDAKİ BAĞI KOPARMIŞ ZAVALLILAR"

"13 yıldır vatandaşımızı dinlediğimiz için bu başarıları elde ediyoruz" diye konuşan Kılıç, "7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını sanki partimiz bir mağlubiyet almış gibi yansıtmaya çalıştılar. Bir takım siyaset çevreleri, medya grupları, yazılanlar, çizilenler hep AK Parti kaybetti şeklindeydi. Allah aşkına 7 Haziran'da yüzde 41 oy aldık. Açık ara birinci partiydik. CHP ile MHP'nin toplamı kadar oy aldık. Tek başımıza iktidar olma oranında bir sıkıntımız oldu ama onun dışında biz yine birinci partiydik, yine en üst sorumluyduk ve onun gereğini yaptık. Vatandaşımız bu samimiyeti gördü" ifadelerini kullandı.

7 Haziran'ın ardından özeleştiri yaptıklarını belirten Kılıç, 1 Kasım Pazar günü bir gazetecinin attığı manşeti hatırlattı. Kılıç, "Beyninizi yanınıza alın.' Bu ne demektir? Bunlar vatandaşla milletle arasındaki bağı koparmış zavallılardır" dedi.

 

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ BANA 'DEDEN GİBİ OL' DEDİ"

AK Parti'nin MHP ve CHP'den oy aldığına yönelik araştırmalar üzerinden seçim bölgesi olan Samsun'daki oy oranını değerlendiren Kılıç, şunları söyledi:

"Samsun'da 1 Kasım seçimlerine başladığımızda milletimizi dinledik, ayırmadık hepsinin eleştirilerini de dinledik. Her yere gittik sonuç da aldık. Vatandaş çok güzel inceliyor, milletin terazisi şaşmıyor. İnanın muhalefet partileriyle ilgili öyle yorumlar yaptılar ki milletimiz görüyor. CHP, 13 bin civarında oy kaybetti, MHP, 90 bine kadar düştü. Samsun'da, kendi memleketimde muhalefetten öyle ilginç yorumlar yapıldı ki seçim sonuçlarıyla ilgili, bir il başkanı 'kırgınız' dedi. Millete kırgın olunur mu? Başka bir il başkanı da ekonomiyle ilgili çok olumsuz sözler dile getirdi. Bunu milletimiz öyle güzel görüyor ki. Benim rahmetli dedem İlyas Kılıç, CHP milletvekiliydi ve 5 dönem yaptı. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanlık dönemindeyken bana 'Deden gibi ol' demişti. Evet, dedem CHP milletvekiliydi ama hiçbir ayrım gözetmeksizin bütün millete hizmet etti. O ruh var. Sayın Cumhurbaşkanımız da Başbakanımızın da, yaptığı çalışmalara bakın, biz ayrım mı yaptık? Her yere gidiyoruz."

Bakan Kılıç, 1 Kasım seçimlerinden oy veren vermeyen herkese teşekkür ederek, "Bugün oy verenlere eyvallah bizim yanımızdadır, destekçimizdir ama oy vermeyenler de oy vermeye adaydır. Böyle bakmamız gerekiyor püf noktası budur" dedi.

"BAZILARI ÇIKIYOR 'NEDEN BİZE OY VERMEDİNİZ' DİYE MİLLETİ SUÇLUYOR"

Siyasetin ölçütü "başarı" diye tanımlayan Kılıç, "Bizde çıkıyor bazıları milleti suçluyor, 'Neden bize oy vermediniz' diye. Bu fark o kadar bariz bir şekilde ortaya çıkıyor ki, o kadar görülüyor ki. Bakın milletimizi eleştirirken, bir kere vatandaşımıza hakaret ediyorsunuz. İşte 'anlamaz' diyorlar, 'Bidon kafalı' diyorlar, 'Göbeğini kaşıyan' diyorlar ama aslında kendi kendilerini küçük düşürüyorlar. Çünkü ne diyorlar, 'işte şu kadar bilgiliyiz, bu kadar entelektüeliz, bu kadar kültürlüyüz.' Ama siz daha demokrasinin temelinin, millet temsilinin ne anlama geldiğini bilmiyorsunuz. Siz milleti hakir görüyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Kılıç, Türkiye'de ortalığı karıştırmaya çalışan hainlere karşı en önde gençleri tepkilerini ortaya koyduğunu vurguladı.

 

PARALEL YAPI İHANETİ

İhanet içinde olan paralel yapı ile ilgili bazı konuların vatandaşlar tarafından daha yakından görülmeye başlandığını belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"Özellikle ABD'de kendi ülkesinin aleyhine sürekli senatörlere, temsilcilere meclisi üyelerine, mektup yazmak bu belli bir süre sonra şüphe uyandıracak uyandırmaya başladı. Lobi faaliyetleri ve bunları Türkiye aleyhine yapıyorsunuz. Bunu vatandaşı olduğunuz ülkenin aleyhine yapıyorsunuz, bunu onun için işte belirtiyoruz bunu casusluk yapıyorsunuz bu terör değil de nedir? Bir ülkenin Cumhurbaşkanını, Başbakanını, Bakanlarını üst düzey yetkililerini istihbarat teşkilatının başkanını ordusunun içerisinde bir takım casusluk faaliyetleri yapmak nedir, terördür. Bunun da karşılığını alacaklar. Yurt dışında bazı yazı yazanlar ki onlarla biz artık görüşüyoruz ve anlatıyoruz. Milletimiz şimdi ortaya çok büyük bir tablo koydu. Herkese bu tabloyu iyi görmesi gerekiyor. Siz bir kelime dile getirdiniz ben o kelimeyi hicap duyarak şu anda tekrarlayacağım. Sayın Cumhurbaşkanımıza 'diktatör' deniyor, Allah aşkına bunu bu anlamda kullanırken insanın içi biraz sıkılır."

 

"TÜRKİYE'YE ULUSLARARASI SPOR ORGANİZASYONLARI TEKLİFLERİ"

Bakan Kılıç, Türkiye'de 2.5 milyon mülteci bulunmasına karşın Avrupa'da bu rakamın 300 bin olduğunu kaydetti. Antalya'da yapılacak G-20 Dünya Liderler Zirvesi'ne dünyanın en büyük 20 ekonomisini yöneten devlet başkanlarının katılacağını dile getiren Kılıç, "Bu Türkiye'nin artık nerede olduğunu ortaya koyuyor. Şu andaki görev alanımızla alakalı olduğu için uluslararası anlamda çok ciddi spor organizasyonları hep Türkiye'ye teklif ediliyor. 'Siz yapın' diyorlar. Neden? Türkiye bunun altından kalkabilecek altyapıya sahip. Buraya nasıl gelindi? Hep bunların hepsinin milletimiz tarttı, biçti, ölçtü ve gördü" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset