Cumhurbaşkanı Gül’ün aktif siyasete girmesini sağlayacak Bayburt modeli

Cumhurbaşkanı Gül’ün aktif siyasete girmesini sağlayacak Bayburt modeli
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün aktif siyasete girebilmesi için konuşulan Bayburt Modelinin en önemli muhatabı olan AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, böyle bir durum için istifa etmekten gurur duyacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün aktif siyasete girme kararı alması durumunda kulislerde konuşulan Bayburt Modelinin en önemli ismi, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek. Kendisinin istifa etmesi ve Abdullah Gül’ün Bayburt’tan milletvekili seçilerek TBMM’ye girip Başbakan olması iddiaları üzerinden İHA muhabirinin sorularına cevap veren Bünyamin Özbek, “Bizim açımızdan çok güzel olur” ifadelerini kullandı.b

Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olması durumunda, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan’ın kim olacağının tartışıldığını söyleyen Bünyamin Özbek, “Çıkan haberlere göre Bayburt Modeli söz konusu. Bayburt’ta milletvekili sayısı 1 olduğu için Bayburt milletvekili istifa edecek ki, Sayın cumhurbaşkanımız Bayburt’tan milletvekili adayı olacak ve TBMM’ye gelip Başbakan olacağı yönünde konuşmalar geçiyor. Bu güne kadar bana iletilmiş bir konu yok, Başbakanımız tarafından, parti tarafından böyle bir durum olduğuna dair bir şey söylenmedi. Böyle bir olay bana iletildiğinde ben görevimi seve seve devretmeye hazırım” diye konuştu.

Bayburtlu seçmenlerin bu durumdan memnun olacaklarını söyleyen Özbek, “Bayburt’tan bir Başbakan’ın çıkması Bayburt açısından çok önemlidir. Bayburt milletvekilinin Başbakan olmasının gururu Bayburtlulara da yeter, ölene kadar bana da yeter” şeklinde konuştu.
İstikrarın devam edebilmesi için Başbakan Erdoğan gibi güçlü bir liderin olması gerektiğinin altını çizen Bünyamin Özbek, Abdullah Gül’ün 2002 yılında yaptığı kısa süreli ve başarılı Başbakanlık yaptığını hatırlatarak, “7 yıldır Cumhurbaşkanlığı yapıyor, halka yakın, Türkiye’nin derdi ile dertlenen bir görev yapmıştır. Aynı istikrarın Abdullah Bey ile de süreceğine inanıyorum. Eğer kendileri arzularsa, partinin devamı açısından da güçlü bir isim olacağını düşünüyorum. Türkiye açısından Abdullah Bey’in tecrübesi, Türkiye’yi Başbakanımızın bıraktığı yerden aksatmadan devam ettireceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı olduktan sonra ilk ziyaretlerinden birisini Bayburt’a yaptığını belirten Özbek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte çekilmiş bir fotoğrafını da gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir