Cumhurbaşkanı Gül, 'Hiç kimse şimdiden...'

Cumhurbaşkanı Gül, Hiç kimse şimdiden...
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, "Şüphesiz ki başka adaylar olacaktır ve neticede seçimlerde halk karar verecektir. Hiç kimse şimdiden bu benim cebimde de dememektedir" dedi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Gül, "Takvim zaten açıklandı. Daha önce de söylediğim gibi ‘Sayın Başbakanla biz koşucağız’ dedim. Bunu yapmadık ama yakında konuşacağız. Tabii şüphesiz ki başka adaylar da söz konusu olacaktır. Neticede Türk halkı karar verecektir. ’İkimiz konuşacağız’ deyince buradan farklı farklı eleştiriler de duyuyorum. Şüphesiz ki başka adaylar olacaktır ve neticede seçimlerde halk karar verecektir. Hiç kimse şimdiden bu benim cebimde de dememektedir. Onun için bunun bilinmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

Bir soru üzerine Gül, "Önümüzde bunlar çok konuşulacak. Benim ne düşüneceğim de önemli olacaktır" dedi.

Rusya’ya ilişkin bir soruya ise Cumhurbaşkanı Gül, "Ukrayna, Kırım tarafı, Karadeniz, bütün bunlar bölge olarak düşündüğümüzde buradaki istikrar önce hepimizin aradığı birinci unsur. NATO içinde dayanışmayı her zaman göstermenin sırası. Bu çerçeve içerisinde değişik seviyelerde NATO toplantıları yapılıyor. Bunlar hem askeri hem de sivil kanat birçok kararlar alıyor. Bütün bunlar problemin diyalogla uluslararası hukuk çerçevesinde çözülmesi ve problemlerin daha da büyümemesi için yapılan çalışmalardır. Uluslararası hukuk hiçbir zaman gözardı edilmez. Rusya bu coğrafyasının ve bölgenin en önemli ülkelerinden birisidir. Gayet dikkatli bir diplomasinin yürütülmesi ve diyalogla bu problemlerin çözülmesine önem veriyoruz. Bu yönde de sürekli bir istişare halindeyiz" karşılığını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir