Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Okul ihtiyacını tamamen çözmeyi hedefliyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Okul ihtiyacını tamamen çözmeyi hedefliyoruz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Milli Eğitim Bakanlığımızın 21 bin dersliğe sahip 13 bin yeni okula ihtiyacı bulunuyor. Ülkemizin seçkin iş insanları ve hayırseverlerinin desteği ile Milli Eğitim Bakanlığımızın okul ihtiyacını tamamen çözmeyi hedefli

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda düzenlenen “Okullardan Yarınlara” programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığının ihtiyacı olan 13 bin okulun yapımı için kampanya başlattı.

“Milli Eğitim Bakanlığımızın 21 bin dersliğe sahip 13 bin yeni okula ihtiyacı bulunuyor”

Türkiye'de 18 milyonu aşkın öğrencinin sayıları 70 bini bulan eğitim kurumlarında eğitim hizmeti aldığını kaydeden Erdoğan, “Özel eğitim kurumları ve diğer eğitim-öğretim birimleri ile bu sayı 86 bine kadar çıkıyor. Milli Eğitim Bakanlığımızın bunlara ilave olarak 21 bin dersliğe sahip 13 bin yeni okula ihtiyacı bulunuyor. Ayrıca mevcut okulların bir kısmında da depreme karşı güçlendirme çalışması yapılması gerekiyor. Bu akşam burada birlikte olduğumuz ülkemizin seçkin iş insanları ve hayırseverlerinin desteği ile Milli Eğitim Bakanlığımızın okul ihtiyacını tamamen çözmeyi hedefliyoruz. Bu kampanyada ben sizlerin yerinizi alacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

”Bizim en büyük servetimiz genç ve yetişmiş insan gücümüzdür”

Önümüzdeki dönemde okul, derslik, öğretmen sayısı kadar çocukların zihin ve gönül dünyalarını geliştirmeye de önem verilmesi gerektiğini kaydeden Erdoğan, “Son yıllarda bu konuda medyada giderek daha sık şekilde gerçekten can acıtıcı, üzüntü verici olduğu kadar da düşündürücü haberlere, fotoğraflara rastlıyoruz. Çocukluğa ve gençliğe veremeyeceğimiz derecede vahamet arz eden bu tabloyu süratle değiştirmemiz gerekiyor. Hem kamu hem toplum olarak derin bir muhasebe yapmamız, tefekkür etmemiz, eğitim öğretim yolunda yeni bir haritası hazırlamamız önem arz ediyor. Evlatlarımızdan iyi matematik, fen bilgisi, edebiyat, coğrafya bilmenin yanında, hatta onlardan önce iyi insan olmayı öğretmeliyiz. Annesine, babasına, öğretmenlerine, arkadaşlarına saygılı olmayı bilmeyen bir çocuğun diplomasında ne yazdığının önemi kalmaz. Medeniyet ve tarih değerleri ile yoğrulmamış, milletine, bayrağına, ezanına, vatanına, devletine sıkı sıkıya bağlı olmayan her evladımız dalından kopan yaprak gibi savrulup gitmeye açık demektir. Bizim en büyük servetimiz genç ve yetişmiş insan gücümüzdür. Böylesine muazzam bir serveti böyle hoyratça savurmaya, tehditlere açık bırakmaya hakkımız yoktur” diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir