Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Neden varsa yoksa Kobani?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Neden varsa yoksa Kobani?
Türkiye ve Fransa’nın Irak ve Suriye’ye konusunda düşüncelerinin örtüştüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, IŞİD ve Esed zulmüne maruz kalan bir çok yer olmasına rağmen neden “Varsa yoksa Kobani” denildiğini sordu

Fransa’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mevkidaşı Hollande ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye ve Fransa’nın Irak ve Suriye’ye konusunda düşüncelerinin örtüştüğünü söyleyen Erdoğan, IŞİD ve Esed zulmüne maruz kalan bir çok yer olmasına rağmen neden “Varsa yoksa Kobani” denildiğini sordu. Erdoğan, terör örgütü IŞİD için "Uçuşa yasak bölge, güvenli bölge oluşturulmasına ve muhaliflere ’eğit-donat’ eğitimi verilmesi ile gerekliliğini kaydetti.

Erdoğan, Türkiye’nin hiçbir terör örgütünü desteklemediğine, uluslara arası medyanın bu yöndeki yayınlarının kara propaganda olduğuna da bir kez daha vurgu yaptı. Erdoğan, "Türkiye hiçbir zaman bir terör örgütüne destek vermemiştir" dedi.

Türkiye’nin şu anda Avrupa Birliği müktesebatına en hazır ülke konumunda olduğunu kaydeden Erdoğan, Fransız mevkidaşına çağrıda bulunarak, "Burada Hollande’dan da bir müjde bekliyorum. Türkiye bloke edilen fasıllarda hazır. Fransa bir adım atarsa bunun devamının da geleceğini düşünüyorum" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir