Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Her türlü senaryoya karşı hazırlığımız var'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Her türlü senaryoya karşı hazırlığımız var'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye hastalığın ilk çıktığı günden sonra tedbirleri en erken alan ülke olduğunu söyleyerek, “Her türlü senaryoya karşı hazırlığımız var.

 İyi bir izolasyonla hastalığın yayılma hızını 2-3 hafta içinde kırarak bu süreçten olabildiğinde en kısa sürede ve olabilecek en az hasarla mutlaka çıkacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ulusa Sesleniş” konuşması yaptı. Yeni tip korona virüsle (Covid-19) mücadele konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye olarak çevremizdeki ülkeler başta olmak üzere tüm dünya ile birlikte yakın tarihte eşine az rastlanan bir tehditle karşı karşıyayız.

Bu tehdit bulaşıcı bir hastalıktır. İlk defa Çin'de başlayan ve yeni korona virüs salgını olarak bilinen Covid-19 hastalığı neredeyse tüm dünyayı etkisi altına almıştır. Türkiye hastalığın ilk çıktığı günden bu yana gelişmeleri yakından tedbirleri yakından takip eden ve tedbirleri alan ender ülkelerden biridir.

Sağlık Bakanlığımız ocak ayı başında yani henüz Çin'de bile ölüm vakası yaşanmamışken, bünyesinde kriz merkezini kurmuş hemen arkasından bilim kurulunu oluşturmuştur. Ülkemizde Covid-19 ile ilgili fiili tedbirler 20 Ocak'tan itibaren alınmaya başlamıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel