Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bedelini ödeyecekler'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bedelini ödeyecekler
Cumhurbaşkanı Erdoğan son günlerde yaşanan terör olaylarına ilişkin sert ifadeler kullanarak, 'Belediyenin iş makineleriyle bu kanalları açanlar bedelini ödeyecek' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Burhaniye Belediyesi’nin önünde halka hitap etti. Erdoğan, “Terör yaktı, yıktı, mahvetti. Bir taraftan barış diyorsun. Demokrasi diyorsun, özgürlük diyorsun, öbür taraftan belediyenin araç gereçleriyle sokak ve kanalları açıyorsun. Oradaki girişimcilerin iş makinelerini, belediyelerin otobüslerini yakıp, iş adamlarını tehdit ediyorsun. Bu işadamları sonra orayı terk ediyor. Daha sonra Güneydoğu’da işsizlik var diyorsun. Tabii olur. Belediyenin iş makineleriyle bu kanalları açanlar bedellerini ödeyecek. Bu araçlar atık su, içme suyu açmak için var. Orada kalkıp da kanal aç. İçene bomba yerleştir ve insanların ölümüne, şehitlerimize vesile ol. Artık bıçak kemiğe dayandı” dedi.

Eğitim sistemiyle ilgili konuşan Erdoğan, “Geçenlerde Milli Eğitim Bakanım ile beraber oturduk ve konuştuk. Verilmiş bir sözümüz Fatih projesi vardı. Şuana kadar 800 yüzbini aşkın tablet ve bilgisayar dağıtıldı. Şuanda hedef 10 milyon bilgisayar ve tabletin yetiştirilmesi. Bu konuda biz, 9. sınıf değil. 7. sınıftan itibaren dağıtılmasından yanayız. 7. sınıfa kadar defter ve kalemden çocuğu uzak tutmayalım, güzel yazıyı çocuk iyi öğrensin. Ondan sonra modern dünya neyi gerektiriyorsa, biz onları aşmak durumundayız, aşalım. Çok kısa zaman içerisinde yeni adım atılacak. 3-4 yıl içerisinde bunları yetiştirmek istiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir