Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç'tan Yılmaz'a Ziyaret

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoçtan Yılmaza Ziyaret
‘Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi’ konulu konferans vermek üzere Atakum Belediyesi'nin davetlisi olarak Samsun'a gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret etti

Ziyarette Yeni Anayasa ile ilgili yürütülen çalışmalardan bahseden Malkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni Anayasa konusundaki çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

MİLLETİN TALEBİ DE YENİ ANAYASA
Milletin talebinin yeni anayasa yönünde olduğunu ifade eden Malkoç, "Türkiye 2023 ve 2071 hedefine yürüyecekse, Cumhuriyetimizin 100. yıl döneminde dünyadaki ilk 10 ülke arasına girecekse, fert başına düşen milli gelirimiz 9 bin 511 dolardan 20 bin dolara ve ihracatımız 100. yılda 500 milyarda dolara çıkacaksa bu ülkenin Anayasası’nın yenilenmesi ihtiyacı vardır. Zaten milletinde talebi yüzde 90 budur. Bunun önünde hiçbir siyasi partinin veya siyasetçinin durması mümkün değildir" dedi.

YENİ TÜRKİYE İÇİN YENİ ANAYASA ŞART
Malkoç'u ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Yılmaz da, yeni Anayasa’nın Türkiye için şart olduğunu vurgulayarak, "Yeni Anayasa ve başkanlık sisteminin Türk toplumunda içten içe ve uzunca süredir bir beklentinin açığa vurması şeklinde olduğunu düşünüyorum. Bu mevcut elbiseyi artık kendimize dar buluyoruz, yeni bir elbise dikmek lazım, yeni bir formatta ülkenin gelişim ve dönüşümünde sorumluluk almak lazım, yeni bir bakış açısı ortaya koymamız lazım" ifadelerini kullandı.
Ziyaret sırasında Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk ve TÜGVA Samsun İl Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel