Cumhurbaşkanı adayına bombalı saldırı: 4 ölü

Cumhurbaşkanı adayına bombalı saldırı: 4 ölü
Afganistan’da ikinci turu yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin favori adayı Dr. Abdullah Abdullah’ın aracının da için olduğu konvoyunun geçişi sırasında yol kenarına yerleştirilmiş iki bomba patlatıldı.

Afganistan’da ikinci turu yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin favori adayı Dr. Abdullah Abdullah’ın aracının da için olduğu konvoyunun geçişi sırasında yol kenarına yerleştirilmiş iki bomba patlatıldı. Abdullah saldırından yara almadan kurtulurken, patlamalarda 4 kişi hayatını kaybetti ve 16 kişi de yaralandı.

14 Haziran tarihinde ikinci turu yapılacak Afganistan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin favori adayı olan Dr. Abdullah Abdullah’ın araç konvoyuna bombalı saldırı düzenlendi. Abdullah saldırıdan yara almadan kurutulurken, Abdullah’ın bir koruması ve şoförü hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Abdullah’a düzenlenen saldırının, Ariana Hotel’de seçim kampanyası kapsamında düzenlediği konferanstan ayrılırken yol kenarına yerleştirilmiş iki bomba patlatılarak düzenlendiği ifade edildi. İlk turda cumhurbaşkanı adaylarından olan ama ikinci turda desteğini Abdullah Abdullah’a veren Zalmay Resul’ün de konvoyda olduğu ama yara almadan kurtulduğu belirtildi.

Saldırıda Abdullah Abdullah’ın korumalarından birkaçı da yaralanırken aracının zırhlı olması nedeniyle saldırıda zayiat fazla olmadı.

POLİS VE GÖRGÜ TANIKLARININ AÇIKLAMALARI

Kabil Emniyet Müdürü Muhammed Zahir Zahir yaptığı açıklamada, “Maalesef bugün öğle saatlerinde cumhurbaşkanı adaylarından Dr. Abdullah Abdullah ve Muhammed Han beraberindekilere bir seçim kampanyasından dönerken saldırı düzenlendi. Çok şükür kendisi ve yardımcılarına bir şey olmadı. Ama maalesef 2 kişi hayatını kaybetti ve 16 kişi yaralandı” şeklinde konuştu. Emniyet Müdürü’nün hayatını kaybedenlerin sayısını 2 olarak açıklamasından bir süre sonra ölü sayısı 4’e yükseldi.

Olayda yaralanan Abdussabur’un ambulansla hastaneye kaldırılmadan hemen önce İHA’ya yaptığı açıklamada, “Olay yerine yakındım. Patlama sesi geldi ve bölgedeki evlerin camları kırıldı. Kırılan bir cam da benim üzerime düştü. Kafamda ve yüzümün bazı yerlerinde kesikler var” şeklinde konuştu.

Saldırıda yaralanan Hasanı Caferi ise, “Şiddetli bir patlama duydum ve bu patlama sonrasında insanlar panikle sağa sola kaçıyorlardı. Çevredeki binaların camları kırıldı. Camlardan bir tanesi de benim başıma geldi ve yaralandım” dedi.

Saldırıyı şu ana kadar kimse üstlenmezken, Taliban’ın seçim süreciyle ilgili birçok tehditte bulunması akıllara saldırıyı Taliban mı gerçekleştirdi sorusunu getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Asayiş