Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: 'Siz işinize odaklanın'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Siz işinize odaklanın
Abdullah Gül: 'Önümüze başka seçimler var diye karamsarlığa kapılmamak lazım. Daha önce ortaya çıkarılan suni krizler, yeni kurallar ve düzenlemeler getirdi. O yüzden herkesin işine gücüne bakması lazım. Siz moralinizi bozmayın, işinize gücünüze odaklanın

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Önümüze başka seçimler var diye karamsarlığa kapılmamak lazım. Daha önce ortaya çıkarılan suni krizler, yeni kurallar ve düzenlemeler getirdi. O yüzden herkesin işine gücüne bakması lazım. Siz moralinizi bozmayın, işinize gücünüze odaklanın" dedi.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ve Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erkut Yücaoğlu’nun katılımıyla Sheraton Otel’de gerçekleştirildi. Türk ekonomisinin ana motorunun iş adamları olduğuna işaret eden Gül, "Türk ekonomisinin ana motoru sizlersiniz, özel sektördür. Bunu 1980’den sonra başlayan köklü değişiklerle gerçekleştirdik. Bir taraftan siyasi bir taraftan ekonomik krizler yaşandıysa da trend bugün daima özel sektörü öne çıkartan Türkiye’de demokrasiyi güçlendiren şekilde devam etmiştir. Geçmişi en bilen şüphesiz iş adamlarıdır. İş adamları eli taşın altında olanlardır, çalışanlara ay sonu geldiğinde ödeyeceksiniz. Türkiye’nin yüksek enflasyonlu yüksek faizli dönemlerinde bir gecede borçlarının arttığı zenginleştiği dönemi yaşamışsınızdır. Onun için daha hassas davranıyorsunuz ama birçok krizlerden çıkarak da Türkiye bugün dersini alarak devam ediyor. Başta 2001 krizi olmak üzere tarihimizin en acı krizini yaşadık ama ondan sonra aldığımız derslerle finans, kamu sektörünü bütün bunların yeniden yapılandırıp, reformlarla Türkiye’yi yenilemeye başladık. İstihdamla Avrupa ile mukayese ettiğimizde çok da iyi duruma geldik. Bütün bunlar köklü reformlarla gerçekleşti" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel